Proa publicarà al novembre una nova biografia de Miquel Martí i Pol

La data de sortida serà el 7 de novembre.
miquel marti i pol  biografia

Miquel Martí i Pol, amb vidres a la sang. Viure amb l’esclerosi, es centra en l’aparició de l’esclerosi múltiple i la transformació que va representar en la seva vida i en la seva obra.

El filòsof i teòleg Ignasi Pujades ja va publicar dos títols de la biografia de Martí i Pol que va inciar  a l’any 1999 amb ‘L’arrel i l’escorça’que després va continuar amb  ‘El llarg viatge’ a  l’any 2009.

miquel marti i pol ignasi pujadesEl 7 de novembre és la data prevista per la publicació ‘Miquel Martí i Pol, amb vidres a la sang. Viure amb l’esclerosi, la tercera part de la biografia del poeta català.

L’any 1970 Miquel Martí i Pol  compaginava la jornada laboral d’obrer tèxtil amb la implicació en nombroses activitats culturals i una intensa dedicació a la poesia, que li començava a reportar lectors, complicitats humanes i els primers reconeixements de la crítica. Va ser aleshores quan, alarmat per les progressives dificultats en el moviment i en la parla, va rebre una notícia que va trigar set anys a assumir: patia d’esclerosi múltiple.

Amb el cos paralitzat en una cadira de rodes i la intel·ligència intacta, la vida del poeta va fer un tomb radical. De la revolta inicial contra la malaltia va avançar fins a l’acceptació d’una realitat ineludible, que finalment el va dur a una reconciliació plena i creativa amb ell mateix.

Fruit d’aquest procés són els deu llibres, que van de Vint-i-set poemes en tres temps (que conté el vers “Algú m’ha omplert de vidres tota la sang”) al cèlebre poemari amorós Estimada Marta.

Miquel Martí i Pol
va morir l’11 de novembre de 2003 als 74 anys i és un dels poetes  més venuts i llegits  de la literatura catalana. Destaquen entre d’altres  les obres  Estimada Marta, Suite de Parlavà, El poble i La fàbrica.
Diversos actes serviran per retre homenatge al poeta català, deu anys després de la seva mort.