Philip Roth, premi Man Booker 2011.


L’escriptor Philip Roth ha estat premiat amb el Man Booker International Prize 2011, valorat en 60.000 lliures (68.174 euros).

Philip Roth ha estat escollit d’entre 13 aspirants, entre els quals hi havia l’espanyol Juan Goytisolo, James Kelman, John le Carré, Amin Maalouf, David Malouf, Dacia Maraini, Rohinton Mistry, Philip Pullman, [Marilynne] Robinson, Su Tong, Anne Tyler i Wang Anyi.
El Man Booker International Prize es lliura cada dos anys i  reconeix l’obra en anglès o traduïda a aquest idioma d’un autor viu. Anteriorment, el guardó va ser lliurat a Ismail Kadaré el 2005, Chinua Achebe el 2007 i Alice Munro el 2009.
El jurat ha estat format per l’acadèmic  i escriptor Rick Gekoski, la també escriptora i crítica Carmen Callil, i el novel·lista Justin Cartwright. El lliurament del premi es farà durant un sopar el pròxim 28 de juny.

Philip Roth ha rebut molts premis literaris. L’any 1997 va guanyar el Premi Pulitzer per Pastoral americana; el 1998 va rebre la National Medal of Arts a la Casa Blanca, i el 2002, la Godal Medal in Fiction de l’American Academy of Arts and Letters. Ha obtingut dues vegades el National Book Award i el National Book Critics Circle Award, i tres vegades el PEN/Faulkner Award, el PEN/Nabokov i el PEN/Bellow.  
Entre les obres més importants destacaquen;  La marca de l’home, L’animal moribund, Complot contra els Estats Units, Elegia, L’espectre se’n va, Indignació, La humiliació, Pastoral americana i Nèmesi.