A més de donar el nom al premi del festival dedicat a la novel·la negra, aquesta edició, el personatge creat per Manuel Vázquez Montalbán rebrà més homenatges.

carvalhoEl nom de Pepe Carvalho estarà més present que mai en el Festival BCNegra 2017 i no només perquè fa poques setmanes s’anunciava que l’escriptor Carlos Zanón continuarà amb noves històries del personatge de Montalbán.
Diversos actes, a més del lliurament del premi que dóna el seu nom, a Dennis Lehane, una exposició i conferències tractaran de profunditzar sobre l’obra i el personatge de Pepe Carvalho.

La Biblioteca Jaume Fuster (Pl. de Lesseps, 20-22 Barcelona) acull fins el dia 1 de març l’exposició «Pepe Carvalho» on un seguit d’artistes visuals van rebre un encàrrec defer una obra sobre l’element que els semblés més significatiu de la novel·la.
A l’exposició e spoden veure obres d’Eduardo Arroyo, Francesc Artigau, Javier Balda, Mariona Brines, Victoria Civera, Juan Genovés, Antón Llamazares, Lluís Lleó, Santi Moix, Anna Monzó, Fiona Morrison, Antón Patiño, Jaume Plensa, Amparo Sard i Joan Pere Viladecans, entre d’altres.

La BCNegra 2017 també recorda el 40è aniversari de l’edició de La soledad del manager de Manuel Vázquez Montalbán i Pepe Carvalho.
Tot i que el personatge de Pepe Carvalho fes la seva aparició a Yo maté a Kennedy (1972) i a Tatuaje (1974), no va ser fins l’any 1977 amb la publicació de La soledad del manager quan es va convertir en l’autèntic protagonista.

L’1 de febrer a l’Auditori del Conservatori del Liceu (Nou de la Rambla, 88 Barcelona) a les 16.30, els escriptors Marcelo Luján, Alexis Ravelo i Carlos Zanón parlaran del personatge de Carvalho.

Per la seva banda Dimecres 8 de febrer Mauricio Bach oferirà la conferencia ‘Pepe Carvalho y la figura del detective en el cine español’ a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès.
El comissari de la BCNegra, Paco Camarasa pronunciarà al mateix lloc la conferència ‘Pepe Carvalho: el personatge que va néixer tres vegades’ el divendres 10 de febrer.