La llibretera Paula Jarrin de la Llibreria Al·lots, serà la comissària de la participació de Catalunya i Balears com a convidat d’honor a la Fira del Llibre de Bolonya.

paula-jarrinCatalunya i les Illes Balears són els  convidats d’honor a la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya. Aquest fet suposa la  possibilitat de promoció exterior dels escriptors i il·lustradors i potenciar i incrementar la internacionalització del sector del llibre infantil i juvenil amb el conseqüent augment del seu volum de negoci. La participació a la Fira de Bolonya representa també l’obertura de nous mercats estratègics pel sector editorial.

Amb més de 50 anys de trajectòria, la Fira del Llibre Infantil de Bolonya és la fira professional de referència internacional del sector.
L’Institut Ramon Llull ha anunciat que la llibretera Paula Jarrín serà la comissària a la Fira de Bolonya representant a Catalunya i les Illes Balears.
La proposta de Paula Jarrin i Taleia Cultura ha estat seleccionada per un jurat format per representants de l‘Institut Ramon Llull, l’Institut d’Estudis Baleàrics, el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, l’Associació de Professionals de la Il·lustració de Catalunya, l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i l’Àrea de Mercats de l’Institut Català de les Empreses Culturals.

Paula Jarrin, llibretera especialitzada en literatura infantil i juvenil dirigeix des de l’any 2012 dirigeix la llibreria Al·lots.

L’Illa dels Llibres entrevista a Paula Jarrín.

Què suposa i representa ser comissària?
Suposa un repte enorme, una responsabilitat amb la literatura infantil i juvenil catalana. Estic davant del repte de portar el discurs que ens representarà a la fira de Bolonya, la més important de la Literatura Infantil i Juvenil. De fer de megàfon del talent dels autors, de tota la feina feta des de la industria del llibre. Com diu el lema, hem de compartir amb el món sencer, tot el talent de casa nostra.

Com has rebut la noticia?
L’Institut Ramon Llull va obrir al juliol un concurs pel comissariat. I tot va començar amb una idea molt petita i de seguida –potser pensant que em prendria per boja- vaig escriure a l’Elisenda de Taleia Cultura, amb qui portem un temps treballant plegats en alguns projectes. I ella ho va veure clar, el va estirar la ma i hem caminat juntes preparant el cos de tot el projecte. Tot l’agost amunt i avall amb missatges que creuaven la geografia catalana. I entre tres projectes ja seleccionats, vam presentar-nos i defensar-lo. Ahir em trucàvem i encara tinc aquella sensació de vertigen i felicitat.

Quines són les tasques que realitzaras?
El comissariat és sobre dues exposicions, la de la fira pròpiament dita i un altra a la ciutat. D’això, com que estem en camí de desenvolupar el projecte que vam presentar, no et puc dir res més. Poc a poc anirem avançant.

Com serà l’exposició que preparareu?
Això forma part del projecte, i encara, com comprendràs no podem dir res. En breu us podrem informar moltes més coses. Això si que et puc dir, que el treball està i estarà fet des del més absolut respecte i amb mimo que tocarà el cor. I a més, treballem amb l’objectiu que el record de la presència de la llengua catalana a Bolonya no s’esborri un cop acabi la fira.

Fotografia de Manuel Medir
Fotografia de Manuel Medir

Per què és important la Fira de Bolonya?
La fira de Bolonya és la més important del sector del llibre infantil. Cada any hi ha un país convidat, el 2017 gràcies a la feina impecable de l’Institut Ramon Llull, la convidada serà la llengua catalana. És el gran aparador mundial. Hi participa tot el sector professional, editors, agents literaris, autors, il·lustradors, llibreters i bibliotecaris.

Des de quan hi participes?
Jo fa tres anys que no falto a la cita. Adoro la fira i es com anar al país del les meravelles, estar una estona a l’altra banda del mirall. Es presenten novetats, es fan xerrades, veus tendències, descobreixes novetats, i sempre surts amb mil i una idees al cap. Allà els editors compren i venen els drets dels seus llibres, els il·lustradors i autors presenten els seus projectes. Es cou la LIJ que vindrà els propers anys. I per això Bolonya 2017 serà tan especial, amb la presència de la nostra LIJ a ulls de tot el món.