Patrick Rothfuss publica El temor d’un home savi, la segona part d’El nom del vent.

Després de l’èxit  d’El nom de vent, l’escriptor nord-americà  Patrick Rothfuss ens oferix la segona part d’aquella historia protagonitzada per Kvothe i que va captivar a lectors d’arreu del món.

De Rothfuss la crítica ràpidament el va anomenar hereu de Tolkien i de George R R Martin i el va distingir com   un dels autors destacats del gènere de la  fantasia èpica.

El temor d’un home savi, publicada en català i castellà per Plaza y Janés,  torna a centrar-se  en un dia de la vida de Kvothe, un personatge curiós i enigmàtic que decideix explicar la seva vida a la taverna de Roca de Guía. Kvothe continua narrant la seva vida i les diferents professions i feines que ha desenvolupat  ;  músic, captaire, lladre, estudiant, mag, heroi i assassí.

Kvothe, un personatge misteriós.
Kvothe és un personatge llegendari, l’heroi i el dolent de milers d’històries que circulen  entre la gent.
Tots  el  donen per mort, quan en realitat viu amb un nom fals en una taverna  apartada i humil, de la que n’és propietari. Ningú no sap ara qui és. Fins que una nit un viatger, anomenat el Cronista, el reconeix i li suplica que li reveli la seva història. Durant tres dies Kvothe li explica la seva vida.

El temor d’un home savi recull el segon dia de la Crònica de l’assassí de Reis.

En aquests moments Rothfuss ja es trova escrivint el tercer lliurament de la trilogia amb el títol provisional de The Doors of Stone (Les portes de pedra). De moment les dues primeres novel·les l’han fet merèixer un lloc destacat de la novel·la  fantàstica.

El temor d’un home savi
Patrick Rothfuss
Plaza &Janés
1.200 pàgines.