Pagès Editors celebra 30 anys amb nous projectes

El segell anuncia la creació d’una programa de foment lector, un segell d’autoedició i un club de lectura

L’octubre de 1990, Pagès Editor presentava el seu primer llibre ”Ara que els ametllers ja estan batuts” on es podien llegir textos de en Josep Pla, sota la direcció i interpretació de l’actor i director de teatre, en Josep Mª Flotats.

La directora de Pagès Editors, Eulàlia Pagès en roda de premsa ha recordat els inicis de l’editorial “El meu pare, en Lluís Pagès, va pensar en la creació d’una editorial que pogués ser referent a Lleida i als països catalans, amb un objectiu principal, donar a conèixer i estimar la nostra llengua i la cultura de tot el territori, des de la plana a les muntanyes, des de l’est a l’oest”.

L’editorial que va néixer amb catàleg generalista, format per quatre grans pilars, la ficció (narrativa i poesia), l’assaig, la història i el llibre pràctic. Actualment té uns 3.000 llibres publicats sumant totes les categories.
El 1996 es va crear el segell en castellà, Editorial Milenio amb un miler de títols publicats.

No va ser fins l’any 2014, quan es va crear el segell editorial Nandibú dedicat a la literatura infantil i juvenil.

Trenta anys després Pagès Editors celebra l’efemèride amb destacades novetats amb ganes d’obrir nous horitzons literaris “en aquest any marcat per la pandèmia i el confinament, hem vist necessari continuar adaptant-nos, més que mai, a les necessitats dels nostres lectors i tenir posat un ull en tot el que està passant, en què pensa la gent i què necessita” afirma la directora editorial del segell.

Entre les novetats destaca el nou segell d’autoedició Gramma per oferir  una  ‘’garantia de la nostra qualitat en la impressió de llibres i el valor afegit d’un acompanyament per fer presentacions i la col·locació de les obres autoeditades en la xarxa de llibreries i punts de venda habituals’’.

L’editora de Pagès Editors, Joana Soto ha presentat el Club de Lectura ‘L’autògraf’ i afirma que es tracta d’un ‘’dels projectes que hem posat en marxa és aquest club de lectura que posarà en contacte els lectors amb els escriptors”. El Club de Lectura començarà el 15 de desembre i comptarà amb autors locals com Juan Cal, Montse Sanjuan, Marta Alòs, Antoni López o David Marin.

Finalment l’aposta pel projecte ‘Créixer i llegir junts’ amb l’objectiu de fomentar la lectura entre els petits.  El projecte consisteix en posar-se en contacte amb els ajuntaments per poder oferir a les famílies amb nounats un pack d’acompanyament en la creació d’aquest hàbit lector.

El pack està format pel llibre il·lustrat del Babar i un llibret escrit pel mestre, pedagog, escriptor i editor Ramon Besora, amb il·lustracions de pedagog italià Francesco Tonucci, que ajuda a les famílies en la iniciació a la lectura, perquè aprenguin a gaudir-ne, explicant com es pot fomentar la lectura a casa segons l’edat de cada nen, la importància d’anar a les biblioteques, de tenir una biblioteca personal, etc.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here