Pa negre es reestrena als cinema

Pa negre d’Agustí Villaronga  torna avui als cinemes desprès de les 14 nominacions als Premis Goya i 15 als Gaudí. Es reestrena en 39 sales més d’Espanya, 18 de les quals a Catalunya. La pel·lícula, basada en l’obra d’Emili Teixidor del mateix nom, ja ha tingut més de 150.000 espectadors

Emili Teixidor va publicar Pa negre (Columna) l’any 2004 i es tracta d’una novel·la que barreja tocs autobiogràfics i de ficció, situada als primers anys de la postguerra a Catalunya.
Pa negre narra la vida de l’Andreu, un noi de la Plana de Vic, en els anys més crus de la postguerra.Un bon dia, troba al bosc els cadàvers d’un home i el seu fill. Les autoritats volen carregar-li les morts al seu pare, però ell, per ajudar-lo, intenta esbrinar qui els va matar. A partir d’aquest incident comença una història plena de secrets, enveges, fam, humiliació i repressió.
El seu pare, home amb ideals republicans, ha estat empresonat per roig, i la seva mare, que ara treballa en una fàbrica, el confia a uns parents que viuen a pagès. Emili Teixidor recrea l’ambient rural de la Catalunya de postguerra.
Des de la seva estrena Pa negre ha obtingut molt d’èxit de crítica i públic  que ha captivat a molts espectadors.
L’actriu Nora Navas, va guanyar la  Concha de Plata a Sant Sebastià i ara és  nominada al Goya com a millor actriu i el Premi Gaudí.
El repartiment es completa amb els actors Francesc Colomer, Roger Casamajor, Sergi López, Mercè Arànega,Eduard Fernández, Marina Gatell i Laia Marull.
Els premis Goya es lliuraran el 13 de febrer i els Gaudí el dia 17 de gener.