Pa negre es converteix en segell.

L’èxit de Pa negre continua. Després dels premis Gaudí i els Goya, l’adaptació de la novel·la d’Emili Teixidor s’ha convertit també en protagonista d’un segell.

Es tracta d’un dels dos nous segells  que commemoren el 25 aniversari de la creació dels Goya. Del segell de Pa negre s’emetran 300.000 a un preu de 0’35 euros.
Les col·leccions de segells Corroes Premos Goya es van iniciar en 2010 amb un homenatge a les dues grans triumfadores d’aquest any: “Cel·la 211”, dirigida per Daniel Monzón  i guanyadora de vuit estatuillas, i “Àgora”, d’Alejandro Amenábar, que es va fer amb set dels premis.

Pa negre de la novel·la al cinema.
Emili Teixidor va publicar Pa negre (Columna) l’any 2004 i es tracta d’una novel·la que barreja tocs autobiogràfics i de ficció, situada als primers anys de la postguerra a Catalunya.
Pa negre narra la vida de l’Andreu, un noi de la Plana de Vic, en els anys més crus de la postguerra.Un bon dia, troba al bosc els cadàvers d’un home i el seu fill. Les autoritats volen carregar-li les morts al seu pare, però ell, per ajudar-lo, intenta esbrinar qui els va matar. A partir d’aquest incident comença una història plena de secrets, enveges, fam, humiliació i repressió.
El seu pare, home amb ideals republicans, ha estat empresonat per roig, i la seva mare, que ara treballa en una fàbrica, el confia a uns parents que viuen a pagès. Emili Teixidor recrea l’ambient rural de la Catalunya de postguerra