Opinió: Viure sense pensar, viure en plenitud per Vicenç Alujas

El  sociòleg i psicòleg Vicenç Alujas s’incorpora a L’Illa dels Llibres com a col·laborador.

vicenc alujas

Especialista també en mindfulness i coaching  és autor dels llibres Meditació Immediata i coautor d’Arquitectura de la calma’ (Angle editorial)

Viure sense pensar, viure en plenitud (Angle Editorial – Lectio ediciones 2014) és el tercer llibre d l’Antonio Jorge Larruy. Un llibre imprescindible per adonar-nos que si estem connectats amb nosaltres mateixos, deixant de banda pensaments inútils, tot es molt mes fàcil.
Si sou dels que heu llegit les seves anteriors obres “Especio Interior” i “Centramientos”  us adonareu que tot i seguir la mateixa línia, que no es altre que el “treball interior” de l’Antonio Blay, aquesta obra es mes pràctica i fluida pel lector, sense perdre la profunditat i la mestria que en Larruy imprimeix en tot el que fa. Viure sense pensar, viure en plenitud es un assaig de la vida quotidiana om es demostra com ens perdem alhora de trobar tot allò que ens falta o, millor dit que ens “creiem” que ens falta: amor, pau interior, energia, coneixement… poso entre cometes “creiem” ja que en Larruy amb la seva extraordinària saviesa ens ensenya que tots aquests valors els tenim dins nostre. En el fons. Del que es tracta es de connectar-nos en aquest fons i activar aquest gran potencial que som.

Aquest treball ens fa veure que estar tot el dia pensant. elucubrant, donant-li voltes a les coses no serveix per res mes que per emmalaltir-nos i viure del tot descol·locats. L’autor ens dona les quatre eines per connectar amb el gran potencial que som: la meditació, l’actitud positiva,  la reeducació i l’acceptació i, alhora ens mostra con les hem d’utilitzar. A la segona part del llibre trobareu casos pràctics de la vida real que l’autor resol amb total eficàcia tot utilitzant els principis anteriorment citats.

El pròleg d’aquest llibre es del periodista i escriptor Gaspar Hernández, director i presentador del programa l’Ofici de Viure de Catalunya Radio, del qual  l’Antonio Jorge Larruy es un assidu col·laborador.
En definitiva Viure sense pensar, viure en plenitud, un llibre del tot recomenable per gaudir-lo i llegir-lo amb deteniment i,  per adonar-nos que viure sense pensar ens fa molt poderosos.

Vicenç Alujas