Opinió: Natura quasi morta de Carme Riera.

Caterina Cortès parla de la novel·la ‘Natura quasi morta’ de Carme Riera

Na Carme Riera és una escriptora per la qual sent autèntica admiració. I malgrat que si hagués de triar me qued amb les primeres obres que va escriure, vull xerrar de la seva darrera novel·la Natura quasi morta (Edicions 62) perquè la seva lectura m’ha aconseguit sorprendre gratament.

L’autora se va inspirar en un cas real per a narrar aquesta història d’intriga. És fàcil endinsar-se dins cada una de les seves pàgines no tan sols perquè ella sap com mantenir enganxat al lector sinó també pel simple fet que hagi escollit com a escenari per als seus personatges la Universitat Autònoma de Barcelona, un lloc tan conegut i fins a cert punt familiar per a alguns que hi ha moments en que un/a acaba confonent el que llegeix amb la mateixa realitat.

Carme Riera té una obra molt variada. Sempre se’n surt i amb nota amb tot el que se proposa, literàriament parlant. També a Natura quasi morta, que per ser el primer pic que relata una història de misteri ho fa francament bé. I no puc evitar demanar-me amb què mos sorprendrà en el seu proper llibre?

Caterina Cortès
Palma de Mallorca.