Després del Tríptic format per Permagel, Boulder i Mamut, Baltasar torna amb una nova proposta literària.

Haurem d’esperar al 6 de març per llegir la nova novel·la d’Eva Baltasar. Després de signar un 2023 increïble, fent història al ser la primera autora catalana que arriba a la final de l’International Booker Prize.
La nova proposta està dividida en dues part, segons anuncia Club Editor  “L’ocàs, en què una jove a qui han fet fora del seu pis, i que es troba en la intempèrie més absoluta, aprèn a sobreviure netejant les cases dels altres. I la fascinació: un deliri gòtic i un final que et deixa amb un pam de nas”.

Abans de l’arribada de la novel·la “Ocàs i fascinació”, Club Editor ha publicat “Tríptic” on recopila  les novel·les Permagel, Boulder i Mamut en un sol llibre.

Autora de poemes i després d’haver publicat diversos poemaris, Eva Baltasar, sorprenia a principis del 2018 amb una primera novel·la, ‘Permagel’. L’obra va aconseguir lectors i unes bones crítiques aconseguint guardons com el Premi Llibreter i el Premi L’Illa dels Llibres l’any 2018. Amb Boulder va ser guardonada amb el premi Òmnium. Eva Baltasar destacava a L’Illa dels Llibres sobre “Permagel” que “Quan vaig començar a escriure Permagel no sabia quina veu sorgiria o quina història s’explicaria. Estava decidida a escriure sense cap mena de filtre conscient, dient ben bé allò que pensava i que sentia”.

L’editora Maria Bohigas recorda l’inici de la relació amb Eva Baltasar “Va enviar el seu original per correu electrònic seguint la via protocol·lària i sense cap recomanació. El to del seu correu em va cridar prou l’atenció per tenir ganes d’obrir el llibre immediatament. Em vaig llegir unes pàgines i vaig escriure a l’autora per comentar-li que l’estava llegint i que trigaria una mica, però el vaig llegir en 24 hores. Li vaig escriure dient-li que trobava que era una cosa extraordinària i que seria un honor publicar-la”. Al març publicarà la quarta novel·la “Quan publiques autors inèdits, encara que no ho confessis, sempre tens el somni que algun dia trobaràs algú que volarà i que farà una obra que tindrà un pes important i tu tindràs el privilegi d’acompanyar. Quan la llegia, al mateix temps que em semblava una literatura que no tenia res a veure amb la que jo tenia al cap, vaig pensar que era ella”.

Eva Baltasar, Maria Bohigas i Club Editor, tornen al març.

Eva Baltasar amb el 8è Premi L’illa dels Llibres per l’obra “Permagel”

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here