El primer lliurament de la sèrie “Roma soy yo” serà publicat el 5 d’abril de 2022 a Ediciones B.

“Novel·lar la vida de Juli Cèsar, serà, sense cap mena de dubte, el meu gran repte literari”, així ha qualificat Santiago Posteguillo el nou projecte literari. No deixa l’antiga Roma, però l’autor torna a Ediciones B, l’editorial que el va veure créixer i triomfar amb la “Trilogia Africanus”.

Per Posteguillo, ara és el moment d’escriure sobre Juli Cèsar “només després de més de 7.000 pàgines escrites sobre l’antiga Roma, només després de sentir que començo a tenir una comprensió global del món romà, només llavors és quan m’he sentit amb la capacitat suficient per a escometre el que, sens dubte, serà el meu major repte literari”.

Un atreviment majúscul que estrenarà el 5 d’abril de 2022 amb la publicació de “Roma soy yo” (en castellà i català), per narrar la joventut i quan Juli Cèsar es dona a conèixer al poble romà com a advocat en un judici d’enorme transcendència política contra el poderós i corrupte senador Dolabela. La novel·la també narrarà la seva infància i els anys de formació, fins a arribar a la seva primera victòria militar.
En els següents llibres, l’autor abordarà episodis clau en la vida de Juli Cèsar, des de la Guerra de les Gàl·lies fins a la seva història d’amor amb Cleòpatra.

Sobre el seu interès per l’antiga Roma, Posteguillo afirmava en una entrevista a L’Illa dels Llibres  els motius  “Perquè tenim moltíssim per aprendre. Encara que parlem en espanyol, en català o en molts altres idiomes del sud d’Europa, estem parlant llengües derivades del llatí. El nostre dret és una evolució del dret romà i la Unió Europea, que ens ha donat el període més gran de pau a Europa des de fa molts segles,és possible perquè aquesta gran unitat administrativa va existir abans i es deia Imperi Romà.
Els romans van ser capaços de mantenir-ho durant 1000 anys i nosaltres en 60 anys ja se’ns està desgranant i fragmentant. Per aquest motiu tenim moltes coses per a aprendre de l’imperi romà.”

Reconegut com autor de novel·la història, Posteguillo assenyalava que “El novel·lista històric és un arqueòleg de textos antics, però que ha d’aprendre o saber explicar-los d’una forma nova. En certa manera el que un novel·lista històric fa, quan intenta recrear el món de fa 2000 anys, és arqueologia investigant en els textos antics.”
Santiago Posteguillo va vendre més d’un milió d’exemplars de la “Trilogia Africanus” i si sumem les vendes de totes les seves obres la xifra arriba, als 4 milions de llibres venuts.

Algunes fonts afirmen que Penguin Random House hauria pagat un milió d’euros per fer-se amb les drets de la nova sèrie de Santiago Posteguillo.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here