Nòrdica recupera ‘Mi libro de horas’, de belga Frans Masereel.

L’obra publicada l’any 1919 compta amb un pròleg de Thomas Mann. 

Mi libro de horas és considerat un dels treballs importants de l’autor belga   i pionera del que anomenem  novel·la gràfica.

Masereel és considerat com un dels creadors més importants en el camp de la xilografia, qui va destacar per les seves idees pacifistes i l’obra de les quals es va impregnar dels temes d’interès social. Les seves novel·les es caracteritzen per la gran capacitat expressiva de les seves il·lustracions.

Durant la seva joventut va estudiar gravat sobre fusta i va ser aquesta tècnica la que va utilitzar tant en l’obra que ara es presenta com en ‘Records del meu país’ (1920) o ‘La ciutat’ (1925).

Un dels grans escriptors de la literatura mundial Thomas Mann va destacar la qualitat de l’obra i fons i tot ara l’editorial Nórdica recupera també el pròleg de l’escriptor alemany.

«¡Oscureced la habitación! Sentaos aquí, a la lámpara de lectura, con este libro, y dejad que proyecte su foco de luz sobre las imágenes mientras vais pasando hoja por hoja: no demasiado despacio; no pasa nada si no le encontráis el sentido a cada imagen inmediatamente, tampoco es importante en ese otro lugar; dejad que vayan pasando sus figuras en intenso blanco y negro, y oscilantes luces y sombras, desde la primera en la que un vagón de tren ladeado rugiendo entre humo lleva al héroe a la vida hasta el paseo por las estrellas de un esqueleto al final”.

L’artista es va establir a París en 1910 i pocs anys més tard es va instal·lar a  Ginebra  per evitar ser reclutat per participar en la I Guerra Mundial, on  va conèixer a intel·lectuals pacifistes com Stefan Zweig i Romain Rolland..

Mi libro de horas es publica per primera vegada a Espanya.

Booktrailer