Agustín Comotto s’encarrega de les il·lustracions que acompanyen als relats de l’escriptor català i el defineix com l’escriptor que dibuixava amb lletres.Joan Brossa va definir a Pere Calders com  ‘’una mena de Borges mediterrani. […] Era un escriptor de contes i narracions curtes imaginatiu i ocurrent, però sobretot una bella persona, cordial i senzilla’’.

L’obra de Calders destaca per unes novel·les i un relats fantàstics que s’engloben en el denominat realisme màgic que anys més tard seguirien altres importants autors.

Nòrdica Libros publica una antologia amb  gairebé una trentena de contes que Calders va escriure entre 1955 i 1984, amb il·lustracions d’Agustín Comotto.

Comotto assegura en el pròleg que ‘un dels moments més intressants del procés de l’il·lustrador és, des del meu punt de vista, la lectura dle text amb ulls de dibuixant. Mentre llegeixes, busques elements susceptibles de generar algun tipus d’imatge, alguna cosa que complementi el relat i li aporti contingut’.

L’il·lustrador assegura que el ‘repte em resultava temptador i pertorbador perquè el que d’entrada podia semblar una tasca força senzilla, per la quantitat d’imatges que contenen els textos, aviat va esdevenir una problema. Perquè la manera d’escriure de Calders, le paraules, les farses, contenen imatge. Escriu com si dibuixés. Va ser aleshores quan em vaig preguntar: ‘què redimonis faig il·lustrant un il·lustrador?’’

‘Coses aparentment intranscendents i altres contes’ inclou contes de ‘Cròniques de la veritat oculta’, ‘Invasió subtil i altres contes’, ‘Tots s’aprofita’ i ‘De teves a meves’.

Una edició ben acurada sobre l’escriptor que dibuixava amb lletres segons el defineix il·lustrador Agustín Comotto.