No ens calia estudiar tant , el nou llibre de Marta Rojals

Sembra LLibres publicarà el 16 de març un recull d’articles de l’escriptora.

No ens calia estudiar tant. Marta Rojals

Coincidint amb el primer aniversari de l’editorial, Sembra Llibres publicarà un selecció d’articles de Marta Rojals en què l’autora retrata la precarietat, la incertesa o la vulnerabilitat que han marcat la generació que va créixer en la societat de la bombolla. Però també les misèries i esperances d’una època de crisi escrits amb l’astúcia i la ironia des de 2007 amb la seva columna d’opinió  a Vilaweb.

Rojals ofereix una mirada  sobre l’actualitat, el procés sobiranista, la llengua o el paper de les dones, entre molts altres temes.

Nascuda a La Palma d’Ebre (Ribera d’Ebre),  és arquitecta per la Universitat Politècnica de Catalunya i  actualment fa de traductora i editora de publicacions d’arquitectura i de columnista a Vilaweb.
Ha publicat dues novel·les L’altra i Primavera, estiu etcètera (RBA-LaMagrana) que l’han convertit en un dels valors destacats de la literatura catalana actual
El fenomen del boca-orella i les recomanacions a la xarxes socials va  fer que la primera novel·la de Marta Rojals, Primavera, estiu etcètera, fos un èxit.
L’escriptora en una entrevista publicada a L’illa dels llibres  es mostrava agraïda als blogaires i llibreters per la confiança i suport  ’Estic convençuda que sense el suport dels blogaires, que van ser els primers a llegir-lo, fer-hi confiança i recomanar-lo, no seríem pas on som’.

Sobre l’èxit de la primera novel·la l’autora de Primavera, estiu etcètera comentava Això és un misteri, perquè al començament tenia claríssim que era un llibre dirigit a un públic molt concret, d’una procedència i edat molt determinades, i allò que més m’ha sorprès és que hagi acabat tenint un públic tan transversal. M’estranya molt més que agradi a persones més jóvens de 30 que no pas a gent més gran de 40, això sí: perquè, de fet, parla d’una generació que van viure una adolescència molt més semblant a la de sons pares que a la dels jóvens d’ara. Potser algun dia ho aclarirem. Crec que la persona més jove que m’han fet saber que l’ha llegida té 13 anys i la més gran vuitanta-tres. Un misteri.

La capacitat d’observació  de Rojals es tornava a posar de manifest també amb  L’altra, una novel·la marcada per la crisi econòmica i laboral que pateixen els  protagonistes.