Niccolò Ammaniti publica ‘Tu i jo’

Considerat com un  dels autors italians més destacats de l’actualitat, la seva  novel·la ha estat adaptada al cinema per Bernardo Bertolucci.

Fang, Jo no tinc por, Com Déu mana o  Que comenci la festa formen part de les novel·les  destacades de Niccolò Ammaniti. Ara arriba Tu i jo/Tu y yo (Angle/Anagrama) després ser un autor reconegut internacionalment gràcies a la publicació en quaranta països i  traduït  a 44 llengües.


Tu i jo narra la història d’un jove que supera l’aïllament voluntari gràcies a l’ajuda dels amics.

Lorenzo Cuni, de catorze anys, explica als seus pares que uns companys d’institut l’han convidat a esquiar a Cortina d’Ampezzo durant la setmana blanca escolar.
Però en realitat, vol amagar-se a Roma, al soterrani del mateix edifici on viuen, per passar aquella setmana jugant a videojocs, llegint còmics, menjant llaunes i dormint i viure  lliure d’obligacions.  Lorenzo vol complir així el seu somni adolescent de llibertat, autoafirmació i solitud.
Però l’aparició de la seva germanastra Olivia, de vint-i-tres anys, a qui feia anys que no veia, trencarà totes les seves expectatives i l’enfrontarà a responsabilitats inesperades.

La novel·la ha estat adaptada al cinema en 3D  per Bernardo Bertolucci. El director italià estrenarà la pel·lícula al Festival de Cannes, fora de concurs.