L'illa dels llibres

Narcís Comadira guardonat amb el Premi Jaume Fuster

El col·lectiu d’escriptors de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana ha reconegut amb els seus vots la qualitat de l’obra, la importància de la trajectòria i el compromís de l’autor.

Malgrat que la situació actual provocada per la pandèmia de la COVID-19 no ha permès la realització de la tradicional roda de premsa, la presidenta de l’Associació, Bel Olid, va comunicar personalment al guanyador la notícia fa uns dies.

Narcís Comadira ha volgut agraïr «un premi que concedeixen els teus col·legues escriptors» i també ha destacat que «és un premi que sempre m’ha fet gràcia i haver-lo guanyat em fa molta il·lusió».

El Premi Jaume Fuster és un guardó destinat a posar en relleu el conjunt de l’obra d’un escriptor o escriptora de la literatura catalana. És un premi a la trajectòria, a la repercussió i a la divulgació que ha tingut la seva obra, i té especial rellevància pel fet de ser escollit a través de les votacions dels companys d’ofici socis de l’AELC.

L’AELC ha publicat una entrevista amb el poeta disponible a  Ivoox i Spotify dins el programa Parlem de literatura?.

Comadira a l’entrevista parla dels vessants artístiques amb què se sent més còmode, ja que és autor de poesia, assaig, teatre, traducció o pintura. Hi explica dos projectes en què està treballant actualment, de poesia i de teatre, que veuran la llum quan s’aconsegueixi una mínima normalitat.

Comadira reconeix que, tot i que darrerament havia escrit alguns poemes, «des que van implantar el confinament no he escrit ni un vers».

Els escriptors distingits en les edicions anteriors han estat Jesús Moncada, Quim Monzó, Jaume Cabré, Maria Antònia Oliver, Carme Riera, Feliu Formosa, Joan-Francesc Mira, Montserrat Abelló, Maria Barbal, Màrius Sampere, Emili Teixidor, Josep Vallverdú, Isabel-Clara Simó, Jaume Pérez Montaner, Joan Margarit, Carles Hac Mor, Jordi Pàmias, Francesc Parcerisas i Antònia Vicens.

Exit mobile version