Mora d’Ebre celebra aquest cap de semana el festival Litterarum i la Fira del Llibre Ebrenc

Els dos actes conviuran del 31 de maig a l’1 de juny

litterarumL’edició d’aquest any de Litterarum i la Fira del Llibre Ebrenc estarà marcada per  l’Any Vinyoli, la celebració del Tricentenari 1714-2014 i la mort del poeta tortosí Gerard Vergés.

Durant tres dies s’han programat 20 espectacles de 15 companyies diferents provinents de Catalunya, les Illes Balears i Andorra.

Entre les propostes, destaca el recital historicomusical Victus: del mal que van fer aquells soldats, interpretat per Sílvia Bel, Carles Beltran i Llúcia Vives, el qual comptarà amb la presència i participació de l’escriptor Albert Sánchez Piñol; així com dues estrenes lligades a l’Any Vinyoli: Cremades d’últim grau, d’Aina Huguet, i Esperit de Vinyoli, amb Sílvia Comes i Sílvia Bel.

L’obra Camí de sirga de Jesús Moncada també comptarà amb un espectacle especial que s’escenificarà dalt d’un llagut convertit en escenari enmig del riu. Es tracta de la proposta de teatre i dansa Empremtes, de Valer Gisbert, a partir de textos de l’obra  de l’autor de Mequinensa.

XIJornadaLlibreEbrenc2014

Per la seva banda Joan Barril i Jesús Maria Tibau protagonitzen   l’onzena Jornada del Llibre Ebrenc dedicada  aquest any a la narrativa breu i que comptarà també l’escriptora i professora de la UAB Bel Olid.

La fira també retrà un homenatge pòstum a l’escriptor tortosí Gerard Vergés, mort  el passat 23 d’abril. Entre els homentages previstos hi ha l’estrena de  l’espectacle musical Les paraules cantades de Vergés, del grup ebrenc Riu en So i la inauguració d’un poema mural al pont d’arcades sobre l’Ebre, on en una de les pilastres s’escriuran alguns versos del seu poemari Long play per a una ànima trista.

La Fira del Llibre Ebrenc està organitzada per l’Ajuntament de Móra d’Ebre, el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, l’Institut Ramon Muntaner i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, la Fira del Llibre Ebrenc estarà instal·lada a la plaça de la Cultura de Móra d’Ebre i comptarà amb una carpa de 200 metres quadrats en la qual es podran trobar més d’un miler de títols d’autors de les Terres de l’Ebre o de temàtica ebrenca.

Hi haurà una dotzena d’expositors entre llibreries, editorials, institucions i entitats que editen llibres ebrencs i es presentaran Enguany es presentaran unes 24 novetats editorials, entre les quals destaca L’horitzó primer (L’Avenç), de Joan Todó; L’estiu de l’amor (Ara Llibres), de Toni Orensanz; Quarts i hores II. Terres llocs i paisatges (Arola), de Josep Santesmases; Castor: la bombolla sísmica (Saldonar), de Jordi Marsal; Amors gairebé eterns (Cossetània), de Josep Igual, o Les passions de la Menestrala (Cossetània), de Francesca Aliern.

Per aquesta edició s’han creat  paquets turístics per visitar els dos actes i conèixer l’oferta de Mora d’Ebre.
El paquet consisteix en una nit d’hotel (31 de maig) i esmorzar, i en l’entrada a l’espectacle Victus: del mal que van fer aquells soldats (31 de maig a la nit) i altres entrades a quatre espectacles més de la programació de Litterarum. A banda d’això, el dia 1 de juny tindrà lloc una visita guiada al nucli antic de Móra d’Ebre i una degustació de productes locals.
El preu d’aquest paquest turístic és de 48 euros per persona i es pot contractar a viatges@viulebre.com.

CONSULTA ELS ACTES PROGRAMATS