L'illa dels llibres

Mor Sam Savage, l’autor de l’inoblidable ‘Firmin’

L’autor ha mort als 79 anys a Wisconsin

Sam Savage va ser un escriptor força popular arran de la publicació de ‘Firmin'(Columna/Seix Barral), una novel·la protagonitzada per un ratolinet que vivia en una petita llibreria d’un decadent barri de Boston durant els anys seixanta.
En Firmin aprenia a llegir devorant les pàgines dels llibres. Els seus familiars només es dedicaven a menjar-se les pàgines dels llibres però ell va  interessar-se  per la lectura i la literatura. Sam Savage publicava la seva primera novel·la aconseguint lectors i bones crítiques, amb una història sobre el poder de la literatura protagonitzada per un ratolí que ja s’ha convertit en universal.

‘Firmin‘, es va publicar en Coffee House Press, una editorial de Minneapolis, fora dels grans circuits editorials. Redescoberta per Seix Barral l’any 2007 gràcies a l’editoria Elena Ramírez que va decidir comprar els drets mundials del llibre i es va publicar en 28 països. El dibuixant Fernando Krahn es va encarregar de posar rostre al ratolí.

Les faules literàries de Savage continuarien amb una segona novel·la ‘El crit del peresós’ on enviava als seus lectors el missatge que la literatura és una aliada per combatre la soledat i també per aconseguir la felicitat.

Sam Savage va néixer a Carolina del Sud en 1940. Va obtenir el doctorat en Filosofia per la Universitat de Yale, on va ser professor. Va ser també mecànic de bicicletes, fuster, pescador i tipògraf.

Exit mobile version