L’escriptor va morir el 3 de març als 88 anys, però fins ara no s’havia comunicat la seva mort.

Ha estat un comunicat de l’editorial Kodansha qui ha fet pública la notícia de la mort del guanyador del Premi Nobel de Literatura 1994. L’escriptor japonès va morir als 88 anys per causes naturals.
Nascut l’any 1935 al Japó, l’obra de Kenzaboro Oé va ser reconeguda internacionalment gràcies al premi Nobel de Literatura concedit a l’any 1994.

Va estudiar literatura francesa en la Universitat de Tòquio i va destacar com a escriptor des dels seus anys d’estudiant. Als vint-i-tres anys va publicar la seva primera novel·la, “Arrancad las semillas, fusilad a los niños” (1958).

L’any 1964 publicava ‘Una qüestió personal’, que fa uns anys publicava en català  Edicions de 1984 amb traducció d’Albert Nolla.

Tot i ser un premi Nobel de literatura i traduir-se bona part de la seva obra en castellà, no existia cap traducció en català de les novel·les de Kenzaburo Oé.

Un any abans de la publicació de la novel·la “Una qüestió personal’ va néixer el seu fill Hikari,  discapacitat per una hidrocefàlia i autista.  Aquest fet va marcar la  vida i obra de Kenzaburo Oé  i l’any 1964 publicaria  ‘Una qüestió personal”, on l’escriptor narra la vida d’un pare amb un fill discapacitat i de com afronta la situació i el futur de la relació.

Kenzaburo Oé  va ser el segon autor japonès en rebre el Pemi Nobel de Literarura després Yasunari Kawabata(1968).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here