Midnight in Paris i el Woody Allen literari.

La darrera pel•lícula de Woody Allen  Midnight in Paris és,plena de referències pictòriques i literàries. Els pintors Dalí i Picasso apareixen al costat dels escriptors T.S Eliot, Hemingway i Scott i Zelda Fitzgerald.

El protagonista de la història és Gil Pender (Owen Wilson), un guionista de Hollywood que decideix anar a París per poder escriure la seva primera novel•la. Enamorat del París dels anys 20 viurà a la capital francesa una història increïble i  fantàstica

 

Del Woody Allen escriptor destacaríem alguns títols:

Tots els contes de Woody Allen
. Publicat per l’editorial Columna en català a l’any 2002. En un sól volum recull: Sense plomes, com ensorrar la cultura i Efectes secundaris. Woody Allen ens ofereix extractes del diari d’un revolucionari llatinoamericà, les memòries del barber de Hitler, una breu història del crim organitzat als Estats Units al pur estil Allen amb l’ironia i l’humor com a principals ingredients.

Pura Anarquia. L’any 2007 Columna i Tusquets editaven aquest recull de contes on Woody Allen tornava a repetir la mateixa fòrmula. La meitat d’aquests relats van aparèixer a la revista The New Yorker, els altres 9 contes són completament inèdits. La seva varietat de personatges inclou un escriptor pretensiós a qui tempten per novel•lar una pel•lícula; una mainadera que escriu un llibre corrosiu sobre el matrimoni benestant que l’ha contractada; o un guionista fracassat que es reconverteix en redactor de pregàries sol•licitades al lloc de subhastes d’internet eBay.

Desmuntant Woody Allen. El periodista Víctor Fernàndez va publicar a Columna un recull de les millors frases del genial director.

Conversaciones con Woody Allen.  L’editorial Lumen va publicar  aquest llibre d’Eric Lax. Es tracta del biograf oficial de Woody Allen i per tant, diuen que és una de les persones que més el coneix. Conversaciones con Woody Allen és fruit de més de dos anys de converses amb el director novaioquès. Mitjançant aquest converses podrem conèixer una mica més aspectes potser descoenguts de Woody Allen. La seva manera de treballar desde l’escriptura del guió a l’elecció de les localitzacions fins als càstings o simplement l’elecció de la música. Podríem dir que el procès creatiu queda al descobert.

1 COMENTARI

 1. Comentaris realitzats al grup de L’illa dels llibres al Facebook.
  http://www.facebook.com/illadelsllibres

  Maria Piqué una meravella!

  Elena Serra Amb moltes ganes de poder veure-la

  Alex Vidal He sortit del cinema amb un somriure còmplice als llavis. M’ha encantat!

  Glòria Badia jo la vaig veure divendres i també m’ha encantat

  Ruth Segado Però quina peli més al.lucinant!

  Montse Vergés És taaaaaaan bonica 🙂 Em va agradar moltíssim. Estic esperant tornar-hi. Genial!

  Neus Esp Em va encantar!!! La tornaré a veure segur!! L’Owen Wilson, un descobriment dp de de fer pel.lícules més aviat fluixetes…

  Edu Roso Allen filma el que li dóna la gana.Ni bé ni malament

  Ines Rosado Extraordinària. Val la pena veure-la. Et va sorprenent en cada moment que avança la pel.lícula.

  Esther Robert M’ha agradat molt! Allen ens fa l’ullet en diferents referents culturals que reconforten i et fan tornar a estimar el cinema

  Gabriel Boloix Torres Una pel·lícula amb encant

Comments are closed.