Més de 300 activitats serviran per difondre l’obra de Ramon Llull

Enguany se celebra el setè centenari de la mort de l’escriptor i pensador.

ramon llull any llull
Amb motiu de la commemoració de l’Any Llull es vol apropar difondre la seva obra i entre les activitats programades, que s’allargaran fins al mes de novembre de 2016,  hi ha previstes  exposicions, lectures, congressos, taules rodones, concerts, projectes editorials, acadèmics i educatius, obres de teatre, dansa, activitats a les escoles, accions de difusió als mitjans de comunicació, etc.

Del total de les activitats programades, 160 tindran lloc a Catalunya, 40 a Balears; 10 a l’Estat Espanyol, i 72 se celebraran en l’àmbit internacional.

El conseller de Cultura, Santi Vila, ha destacat que l’Any Llull “ofereix la possibilitat de subratllar la importància del personatge i de l’obra, però també de projectar al món l’obra lul·liana i la cultura catalana”.

El comissari de l’Any Llull, Joan Santanach, ha ressaltat la importància de Llull: “És moltes coses més que llengua i literatura: un pensador, filòsof, teòleg, creador d’una ciència de ciències, que ha estat estudiat, llegit i analitzat al llarg de molts segles a diferents indrets del món”.

També s’ha posat en marxa el web de l’Any Llull (www.anyllull.cat), que ofereix tota la informació relacionada amb la commemoració: dades generals sobre el personatge i la seva obra, enllaços per tal d’aprofundir-hi, tota la informació referent a les activitats, així com informació sobre les publicacions.

Informacións importants com  l’ exposició “Vidre de Meravelles” que l’artista Miquel Barceló farà a París al març; l’exposició “La màquina de pensar, Ramon Llull i l’ars combinatòria” al CCCB; la  lectura de textos de Llull que se celebrarà per Sant Jordi al Parlament de Catalunya; els actes que tindran lloc amb motiu de l’11 de setembre, així com l’acte de cloenda de l’Any Llull, que tindrà lloc al Palau de la Música Catalana el mes de novembre d’enguany.

La Biblioteca de Catalunya impulsa la publicació del llibre electrònic Ramon Llull a la Biblioteca de Catalunya, dedicat al pensador. El llibre és gratuït i es podrà descarregar a les plataformes iTunes i Google Play a partir del 29 de febrer. Inclou, a més d’una presentació a la figura i l’obra del pensador i d’un ampli recull de peces lul·lianes de la Biblioteca.