‘Memòries confidencials d’un editor’ recorda els 50 anys d’Edicions 62.

Josep Maria Castellet ofereix a ‘Memòries confidencials d’un editor’ unes memòries on destaca la feina coma  editor  Edicions 62 en el cinquantè aniversari del grup editorial.

Durant cinquanta anys, Josep M. Castellet ha estat vinculat a l’editorial com a autor, editor i director literari els primer anys , i com a president els darrers.

Premi Nacional de les Lletres Espanyoles el 2010, Castellet ens ofereix ara  una reelaboració ampliada d’un altre llibre publicat el 1987 amb motiu dels primers 25 anys de vida d’Edicions 62.

Dividit en dues parts,Memòries confidencials d’un editor’ (Edicions 62) a la primera explica els motius  per crear Edicioins 62 en ple franquisme, apostant sobretot per ‘ la cultura en català. L’autor també ofereix a les memòries un balanç dels resultats culturals obtinguts en el mig segle d’activitat, amb els seus errors i els seus encerts.

A la segona part, ‘Tres escriptors amics’, Castellet fa un retrat literari de Salvador Espriu, Baltasar Porcel i Montserrat Roig.  Han estat  tres escriptors importants amb qui l’autor ha tingut una relació molt estreta com a editor, crític i amic

Des de l’abril del 1962 fins a l’actualitat, Edicions 62  ha publicat més de cinc mil títols.