Es tracta del tercer lliurament de la sèrie després d’Un talp al meu jardí i Un talp a l’Antic Egipte.

El talp Felip continua viatjant i tractant temes com la responsabilitat mediambiental, l’amistat i el respecte pels altres i els animals. Però també gràcies al talp, els més petits poden conèixer la història. En el segon lliurament el talp Felip i els seus amics Quim i Pep viatjaven a l’Antic Egipte per endinar-se en l’època dels faraons i les piràmides i aprendre el secret de les lletres egípcies, els dibuixos que parlen: els jeroglífics.

Ara, el viatge és a l’Antiga Roma on aprendran que a l’època dels romans les lletres també servien per comptar i ajudaran en Marc, el fill del cònsol, a trobar les lletres desaparegudes que algú ha amagat en diferents racons de la ciutat que permetran conèixer les construccions més emblemàtiques com el Colosseu, el Capitoli, el fòrum, les termes o els aqüeductes.

 

L’any 2021, Martí Gironell publicava el primer àlbum il·lustrat del talp Felip amb les il·lustracions de Coaner Codina.  La inspiració arribava d’un talp real “un bon dia ens va aparèixer un talp al jardí de casa. I quan ens n’anàvem a dormir buscava una història per explicar-los i ells vaig començar a dir: “Us en recordeu que avui ha aparegut un talp? Doncs es diu Felip i us volia demanar que l’ajudéssiu a trobar el seu cau, a sota terra!” I a partir d’aquí li vaig donar forma fins a presentar el projecte d’àlbum il·lustrat que va acabar sent Un talp al meu jardí” assegurava l’escriptor en una entrevista a L’Illa dels Llibres.

Dels dos primers volums de la sèrie han venut més de 7.000 exemplars La rebuda del talp Felip entre els nens ha sigut boníssima. I l’acollida de la seva proposta de viure una aventura subterrània perquè la mainada descobrís que hi ha tot un món sota els seus peus ha funcionat molt bé” recorda Gironell.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here