Martí Gironell es trasllada al monestir de Sant Benet.


L’escriptor Martí Gironell viurà durant un any al monestir de Sant Benet de Bages per escriure una novel·la ambientada en el segle XVI en el mateix monestir.

El projecte arrenca  durant la documentació del seu últim llibre, L’arqueòleg, on Martí Gironell va descobrir la figura de l’abat Pare Frigola. Segons ha declarat Gironell “a partir de la figura del Pare Frigola vull crear una historia que apassioni no només a la gent de la zona sinó tota la gent del territori català i fora d’aquest”.
Aquesta experiència es podrà seguir a través del web http://www.martigironellamonstbenet.com/   i de les xarxes socials.
Per tant, Martí Gironell no estarà sol en aquesta experiència perquè haurà possibilitat de fer xats i videoxats. Tampoc  es reclourà totalment el monestir perquè, Gironell seguirà amb les seves tasques habituals com a periodista a Tv3, però si que convertirà una antiga cel·la en el seu centre de treball i passarà llargues estades a l’interior i l’entorn de Sant Benet per preparar la nova novel·la.

L’escriptor català viurà en una antiga cel·la d’un monjo benedictí, adaptada a totes les comoditats i necessitats del segle XXI.
Després de publicar  El pont del jueus, La venjança del bandoler i L’arqueòleg, la quarta novel·la la publicaran Columna Edicions, en català, i Suma de Letras, en castellà, el Nadal de 2012.