Marina Espasa coordinarà l’oficina tècnica del programa ‘Barcelona, Ciutat de la Literatura UNESCO’

L’escriptora i periodista  s’encarregarà definir les línies de treball i crearà nous projectes per a consolidar Barcelona com a membre de la xarxa de Ciutat de la Literatura.

marina361-e1415021807615L’encàrrec fet per l’Institut de Cultura de Barcelona a Marina Espasa, segons ha informat L’ICUB, té una durada de dos anys i mig i entre les seves tasques hi ha la coordinació d’una oficina tècnica que treballarà en la definició de les línies estratègiques i continguts principals del programa; la coordinació de les relacions entre els sectors culturals, entitats, equipaments i administracions vinculades a la literatura; els contactes internacionals amb els membres de la xarxa de ciutats de la literatura i amb altres agents per tal de projectar el caràcter de Barcelona com a ciutat de la literatura; el foment i el seguiment de nous projectes, propis o en col·laboració amb tercers; la preparació i la direcció de les reunions del Consell Promotor del programa; i assegurar, un cop realitzada la posada en marxa, la perdurabilitat del conjunt de les accions proposades, en els diversos programes i projectes de l’ICUB i l’Ajuntament de Barcelona.

La ciutat de Barcelona va ser designada Ciutat de la Literatura per la Unesco el passat mes de desembre i la seva participació permetrà posicionar a la ciutat catalana com una ciutat de referència en l’àmbit de la literatura i les lletres, implica posar en marxa un pla de treball adreçat a tots els sectors professionals del llibre i engegar nous projectes per a la promoció de la lectura

Marina Espasa és llicenciada en Filologia Romànica i col·laboradora habitual de diversos mitjans de comunicació. Acaba de publicar la novel·la El dia del cérvol (L’Altra Editorial, 2016). També és autora de la novel·la La dona que es va perdre (Empúries, 2012), obra finalista del Premi Crexells 2013. També ha traduït diverses obres al català de l’anglès, el francès i l’italià.

 

BARCELONA CIUTAT DE LA LITERATURA

Per  ser una ciutat reconeguda amb el distintiu  de la Unesco cal complir una sèrie de requisits com comptar amb una gran varietat d’iniciatives i empreses editorials de qualitat,  organitzar festivals literaris o comptar amb biblioteques, llibreries i espais culturals que fomentin les lletres. A més un dels requisits importants és  disposar de programes d’estudi de literatura nacional i universal  en tots els nivells escolars.

La primera ciutat en ser reconeguda va ser Edimburg a l’any 2004. Autors com Sir Arthur Conan Doyle, el creador de Sherlock Holmes i Sir Walter Scott van nèixer a la ciutat escocesa que destaca també pels seus festivals literaris.

 

Fotografia de l’escriptora extreta del bloc personal de l’autora