Les novel·les Selfies al cementiri i El meu pare és una pissarra han estat guardonades amb el 15è Premi Barcanova.

Maria Carme Roca estudi Peretegaz 02Maria Carme Roca ha estat premiada amb el premis Barcanova de literatura infantil i juvenil.
Guanyadora d’importants premis com el Nèstor Luján de novel·la històrica, el Bancaixa de narrativa juvenil, el Joaquim Ruyra i el Premi L’Illa dels Llibres 2016, l’escriptora catalana suma ara el Barcanova de novel·la juvenil.
El jurat del premi ha destacat de Selfies al cementiri, “la cura en la llengua, l’estil, l’estructura i la presentació de cada moment, i el treball a fons dels personatges principals i secundaris” a més “el fet d’aconseguir que un tema tan recurrent avui en dia, com els esperits, es presenti d’una manera innovadora i fresca, que connecta amb els lectors juvenils”

El premi està dotat amb 10.000 euros i es publicarà el mes de març de 2017. Per la seva banda l’escriptor Jaume Cela ha rebut el premi Barcanova Infantil El meu pare és una pissarra. El jurat ha destacat que es tracta “d’una història valenta que presenta un personatge poc comú en la literatura infantil: un pare diferent”.  De l’obra també assenyala el jurat que “evoca un món visual nou”, i que és “un cant a l’amor de la família”. Jaume Cela també és un dels habituals dels premis literaris i ha rebut el Premi Folch i Torres a més de rebre la Creu de Sant Jordi l’any 2008.

El Premi Barcanova està concebut per fomentar la creació literària en llengua catalana i per al públic infantil i juvenil.