Margarita Aritzeta guanya el premi Barcanova amb ‘El vol de la papallona’

Jordi Folck ha quedat finalista amb  ‘Ningú’

aritzetaL’escriptora Margarida Aritzeta  ha obtingut el Premi Barcanova  de literatura infantil i juvenil amb l’obra El vol de la papallona. De l’obra guanyadora, el Jurat del Premi ha destacat el següent: Es tracta d’una obra valenta i atrevida que atraparà els lectors joves. El text té un punt de duresa, però està tractat amb una prosa molt elaborada.

Per la seva banda el finalista d’aquesta dotzena edició ha estat l’escriptor Jordi Folck, amb l’obra infantil Ningú, la història d’un zombi de deu anys que busca amics en la nova escola i que és un al·legat contra la intolerància i una reflexió sobre la pau i la convivència entre els pobles.

El jurat n’ha valorat  la transgressió i l’humor de l’argument. Un text que tracta el tema de la diversitat a través dels ulls dels lectors infantils. Folck és autor entre d’altres obres de ‘666 calaixos’, El manuscrit de les bèsties i  La dona vestida de negre.

La llista de guanyadors i finalistes del Premi Barcanova de literatura  infantil i juvenil hi destaquen  Maria Mercè Roca, Miquel Pujadó, Jordi Sierra i Fabra, Santi Baró, Gemma Pasqual, Joan de Déu Prats, Maria Carme Roca, Enric Lluch, Jordi Folck i  Dolors Garcia i Cornellà