L'illa dels llibres

‘Los privilegios del ángel’, el regal als lectors de Dolores Redondo

L’escriptora recupera la novel·la que va escriure abans de l’èxit de la trilogia iniciada amb “El guardià invisible”.

En format butxaca en castellà i en català, Dolores Redondo ha decidit recuperar la primera novel·la ”Los privilegios del ángel’.
L’obra va ser publicada l’any 2009 per l’editorial Eunate.

Ara, dotze anys després i amb una trajectòria més que consolidada després de l’èxit de la Trilogia del Baztán amb Premi Planeta i adaptacions cinematogràfiques incloses, Redondo decideix recuperar la primera novel·la.

Ho fa com agraïment als seus lectors i per petició expressa d’aquests. Dolores Redondo ha anunciat a Instagram que no concedirà cap entrevistat sobre aquesta novel·la i que només explicarà detalls a través de les xarxes socials “només per a vosaltres, lectors” assegura l’autora.

En un missatge a través de les xarxes socials, Redondo recorda que va voler ser escriptora “d’ençà que vaig aprendre a llegir, i després de molts anys escrivint relats, contes, i fins i tot literatura infantil, buscant escenaris idíl·lics i llocs allunyats de la realitat de la meva vida, em vaig adonar que tot allò que narrava no tenia ànima, que tot aquell esforç en va era una fugida cap endavant i el primer que vaig haver de fer, les
paus va ser amb la mort, i ho vaig fer en aquesta novel·la, la primera que vaig
escriure”

La novel·la aprofundeix en els abismes del dolor i els sentiments, i que explora el significat i la magnitud de la pèrdua.

A l’humil badia pesquera de Pasajes, als anys 70, envoltada de molls de pesca, estibadors, humitat i salaó, la Pakutxa i la Celeste, dues nenes de cinc anys, forgen una forta amistat.
Entre jocs, complicitats i entremaliadures, la dissort irromp a la seva vida i una fatalitat
tràgica les separa. Celeste, la protagonista d’aquesta història, patirà un trauma que es prolongarà durant bona part de la seva vida, amb conseqüències terribles per a ella mateixa i pels que l’envolten.
Viurà la soledat d’una personalitat etèria mentre una lluita paradoxal es desencadena en el seu interior, en un intent desesperat per trobar respostes.

Booket i Labutxaca recuperen en castellà i català la novel·la que es publicarà el 13 de gener.

Exit mobile version