Lliurats els Premis Crítica Serra d’Or 2013.

El poeta i pintor Narcís Comadira, Josefa Contijoch, Josep Iborra, Rosa Cabré, Toni Gomila, Joana Raspall, Àngel Burgas, Jaume Bosquet i Miquel Àngel Llauger  ha estat els principals guanyadors.

L’abat de Montserrat Josep Maria Soler ha lliurat els premis a l’acte celebrat al Palau Moja de Barcelona.
El certamen, organitzat per la revista Serra d’Or, és el més antic i un dels més prestigiosos de Catalunya. No té dotació econòmica. El guardonats reben la distinció d’una serreta d’or de solapa.

Josefa Contijoch ha guanyat el Serra d’Or de Novel·la per l’obra ‘Sense Alè’ i Narcís Comadira s’ha endut el de Poesia per ‘Lent’.
Josep Iborra  s’ha imposat a la categoria  d’Estudis Literaris per ‘Humanisme i Nacionalisme en l’obra de Joan Fuster’ i l’escriptora  Joana Raspall ha rebut el guardó de literatura infantil en reconeixement a la seva trajèctoria literària.

Àngel Burgas ha rebut el premi de Creació Juvenil per ‘Noel et busca’; i Virgínia Lorente, amb ‘Les meves cases favorites’, ha guanyat el Juvenil Coneixements.
Teresa Iribarren ha rebut el Serra d’Or en recerca per l’obra ‘Literatura catalana i cinema mut’ i  en l’apartat de biografies i memòries, la guanyadora ha estat Rosa Cabré per Baltasar Porcel i Llorenç Villalonga; en la categoria de teatre ha obtingut el guardó Toni Gomila pel text Acorar

El jurat de la  46a. edició dels Premis Crítica Serra d’Or, ha estat format a l’apartat de Literatura i Assaig  per Sebastià Alzamora, Àlex Broch, Lluïsa Julià, Marta Nadal i Vinyet Panyella.
El de l’apartat de Recerca l’han compost: Jaume Aulet, Manuel Castellet, Joan B. Culla, Manuel Jorba i Santiago Riera i Tuèbols. Joan-Anton Benach, Francesc Massip, Juan Carlos Olivares, Anna Pérez Pagès i Núria Santamaria han constituït el jurat de Teatre.
Mentre que el de Literatura infantil i juvenil, també per encàrrec de Serra d’Or, l’han format Mònica Baró, Montse Ginesta, Teresa Mañà, Joan Portell i Núria Ventura.