L’escriptor i periodista ha rebut oficialment el guardó obtingut per la novel·la ‘El fill de l’italià’.

L’hotel Palace ha acollit un any més l’acte de lliurament del Premi Ramon Llull que enguany ha rebut l’escriptor i periodista Rafel Nadal.
L’acte ha comptat amb la presència del President de Grup Planeta, José Creuheras, amb la consellera de cultura,Laura Borràs i una important representació del món de la cultura i de la societat civil catalana. També hi ha assistit un bon nombre dels escriptors més significatius de les lletres catalanes, com Martí Gironell, Víctor Amela, Marc Artigau, Gerard Quintana, Maria Carme Roca, Antoni Pladevall, Andreu Claret, Joan B. Culla, Vicenç Llorca o Àlex Susanna, entre d’altres.

El fill de l’italià, la novel·la guanyadora ha estat publicada per Columna Edicions el passat 28 de febrer en català. Properament serà traduïda al castellà (Editorial Planeta), al francès (Editis) i a l’italià (DeAPlaneta Libri).

La novel·la està protagonitzada per Mateu que  creix en una família trencada que no se sent seva. Des de petit lluita per deixar enrere els crits, les baralles i la misèria de la Mina, la casa més pobra de Caldes de Malavella, la que tothom evita.

Aviat descobreix que els seus orígens s’amaguen darrere d’un secret del qual ningú parla però que coneix tothom: el poble està marcat per l’odissea d’un miler de joves mariners italians que s’hi van refugiar en plena Segona Guerra Mundial. Són els supervivents de l’enfonsament del cuirassat Roma, bombardejat pels alemanys el 9 de setembre de 1943 en venjança per l’armistici entre Itàlia i els aliats. El fill de l’italià és un viatge a la recerca de la pròpia identitat i la història extraordinària d’un amor prohibit en plena postguerra.

Atorgat per primera vegada el 1981 amb els objectius de contribuir a estimular la creació literària en català i a impulsar-ne la difusió i amb una dotació econòmica de 60.000 euros per a l’obra guanyadora, el Premi Ramon Llull és el guardó més reconegut de les lletres catalanes.
Per participar a l’edició actual s’han rebut un total de 55 obres originals i inèdites.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here