L’especial de l’estiu, el més vist del mes d’agost a L’illa dels llibres

Consulta els 10 articles més llegits del mes d’agost de 2014.

Els 15 de l'estiu 20141-Vota el IV Premi dels Lectors de L’illa dels llibres.  Un any més L’illa dels llibres ha convocat una nova edició del Premi dels Lector, son oferim la possibilitat als lectors de votar 5 de les 15 obres proposades.
Aquest any s’han rebut més de 6.000 vots  i la novel·la guanyadora ha estat Desig de xocolata de Care Santos.

2-Les recomanacions de l’estiu 2014 de L’illa dels llibres. Cada any per aquestes dates, L’illa dels llibres ofereix ‘Els 15 de l’estiu’ recomanacions de lectures interessants i variades.

3-Convocada la V edició del ‘Concurs Fotogràfic d’Estiu’ de L’illa dels llibres.
Busquem fotos originals on el llibre sigui protagonista.
Data límit per poder participar 31 d’agost de 2014.

4-Josep Gonzàlez-Cambray i Helena Miralles troben el seu tresor per mitjà de l’autoedició.
Josep Gonzàlez-Cambray i Helena Miralles han publicat el seu primer llibre i ho han fetper mitjà de l’autoedició.
Avui en dia ja són molts els que decideixen finançar i publicar el seu propi projecte.
Josep i Helena han estat sempre lectors de contes orientals i un bon dia es van adonar que calia adaptar-los per poder arribar als joves lectors. I així és com va néixer  ‘A la recerca del tresor’ on recullen uns vint-i-cinc contes adaptats i comentats per poder també reflexionar sobre el seu significat i valors.

5-Llegir en català presenta les novetats d’aquesta tardor.
Les editorials que formen part del col·lectiu Llegir en català publicaran aquesta tardor destacades novetats.
Clàssics com Marian Vayreda, Thomas Bernhard, Nèstor Luján, Giorgio Manganelli o Peter Handke al costat de  noves veus de la narrativa com Josep Torrent, Juli Alandes, Antònia Carré-Pons, Albert Juvany, Mercè Foradada, Marc Moreno, Anna Maria Villalonga o Carles Zafon.
Aquestes són les novetats de les editorials Alrevés/Crims.cat, L’Avenç, El Gall, Llibres del Delicte, Meteora, Periscopi, Raig Verd, Saldonar i Sembra Llibres

6-Carme Melchor meravella amb ‘La filla de l’escocès’.Original La filla del escocs.indd
L’escriptora debuta amb una ambiciosa novel·la ambientada a principis del segle XX a la ciutat de Barcelona.
Tot i comptar amb més d’una novel·la escrita, Carme Melchor debuta com a escriptora per al gran públic amb ‘La filla de l’escocès’ (Proa). Malgrat l’absència d’anteriors obres publicades,  Melchor demostra ofici, oferint una narració impecable plena de matisos i colors per endinsar-nos  en un mosaic coral que arrenca en una Barcelona de principis de segle XX plena de canvis i reivindicacions.

7-Entrevista a Marta Rojals.
L’autora de ‘Primavera, estiu, etcétera’ presenta a L’illa dels llibres L’altra’ la segona novel·la.
La capacitat d’observació  de Rojals es torna a posar de manifest amb L’altra, una novel·la marcada per la crisi econòmica i laboral que pateixen els  protagonistes.
Marta Rojals segueix amb un estil propi  malgrat que ens presenti ara una novel·la molt diferent a Primavera, estiu etcètera.
Amb L’altra, Marta Rojals es va consolidant  com una de les veus narratives més destacades de la literatura catalana actual.

8-Les recomanacions de l’estiu de la Llibreria Al·lots. Hem demanat a Paula Jarrin,  responsable de la Llibreria Al·lots que ens faci algunes recomanacions infantils i juvenils per aquest estiu. Llegeix a la platja, a la muntanya, al càmping o allà on estiguis. Llegiu sols o acompanyats. Pot ser, aquest estiu, el cuc de la lectura es quedi per sempre més amb tu.

Care Santos9-Entrevista: Care Santos presenta Desig de xocolata.
L’escriptora catalana presenta a L’illa dels llibres, Desig de xocolata la novel·la guanyadora del Premi Ramon Llull 2014.
Una xocolatera de porcellana blanca és el nexe d’unió de les tres històries que ens presenta Care Santos i gràcies a aquest objecte serem testimonis de la vida de tres dones que viuen en èpoques històriques diferents i que els uneix  aquesta xocolatera de porcellana. Care Santos ens ofereix un viatge històric que començarà en el segle XX  des del moment en què es trenca la xocolatera de porcellana, fins a la seva fabricació durant el segle  XVIII fent un recorregut  també per la tradició xocolatera de la ciutat de Barcelona.
Ara Care Santos afegeix el IV PREMI DELS LECTORS DE L’ILLA DELS LLIBRES.las siete cajas Dory Sontheimer

10-Entrevista: Dory Sontheimer, autora de Las siete cajas.
Las siete cajas (Circe) ens ofereix una història colpidora que la seva protagonista, Dory Sontheimer, va descobrir per casualitat  fa uns anys en set caixes amagades a l’altell d’una habitació  de la casa dels seus pares.
El 7 d’octubre de 2002 és una data que recordarà, Dory Sontheimer perquè aquell dia va morir la seva mare Rosl i unes dies després, descobria en un altell de la casa materna set caixes  que li van revelar molts dels secrets familiars  que havien estat ocults durant molts anys.  Les caixes estaven plens de documents, cartes, passaports i fotografies on es parlava l’autèntic origen dels seus pares.
Hem entrevistat a Dory Sontheiner per conèixer  més detalls del llibre ‘Las siete cajas’, nuna història colpidora sobre l’Holocaust.