Smith col·labora a la cançó “Show Me The Way” inclosa en el disc “We are” del cantant.


Reconeguda com a escriptora, la relació entre Zadie Smith i la música ve de lluny. De ben petita somiava en ser ballarina, cantant de jazz i de musicals a més d’actriu.

Finalment es va imposar la literatura amb un debut espectacular l’any 2000 amb “Dents blanques” que ràpidament es va convertir en un fenomen editorial.
Després arribarien “Sobre la bellesa’, “El caçador d’autògrafs”, Londres NW i “Tiempos de swing”.

Abans d’iniciar la seva carrera com a escriptora, va fer actuacions com a cantant de jazz per poder pagar-se els seus estudis. Per tant la relació entre Smith i la música no és nova.
Sobre com va sorgir la col·laboració entre el cantant i l’escriptora, Batiste assegura que “durant la pandèmia Zadie i jo hem anat interactuant i sovint parlem de la música que escoltem. I un dia li vaig demanar que cantés “Show me The Way”.

La cançó “Show Me The Way” escrita per Jon Batiste vol ser un homenatge als artistes de soul i R&B que més han influenciat en la seva carrera.

La participació de Zadie Smith és com a cantant acompanyant de Batiste a més fer la pregunta inicial de la cançó de “Molt bé, Jon, Què vols escoltar?”

Batiste anomena artistes com de Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Nina Simone, Thelomius Monk, Wu-Tang Clan, Rolling Stones o els Beatles. Una playlist amb una gran diversitat de sons.

Jon Batiste també compta amb altres èxits com “Cry”, “I Need You” o “Freedom”, però la fama mundial va arribar amb la seva participació en la banda sonora de la pel·lícula “Soul“, obtenint un Globus d’Or en la categoria de Millor Partitura Original.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here