L’escriptora i traductora Maria Antònia Oliver guardonada amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes

L’acte de lliurament tindrà lloc el dilluns 6 de juny al Palau de la Música Catalana, en un homenatge a la guardonada amb la finalitat de divulgar la seva obra i trajectòria.

mantonia_oliver_sala_690

Aquest any 2016 l’escriptora menorquina Maria Antònia Oliver ha estat distingida amb el 48è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, que atorga Òmnium Cultural amb una dotació econòmica de  20.000 euros. 

El Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, instituït per Òmnium Cultural l’any 1969, és un reconeixement a la trajectòria d’una persona que “per la seva obra literària o científica, escrita en llengua catalana, i per la importància i exemplaritat de la seva tasca intel·lectual, hagi contribuït de manera notable i continuada a la vida cultural dels Països Catalans”.

Com a escriptora Maria Antònia Oliver va publicar la primera novel·la ‘Cròniques d’un mig estiu’. (Club Editor)  l’any 1970 i des de llavors ha escrit novel·les, relats i teatre. ‘El vaixell d’Iràs i no tornaràs’, ‘Cròniques de la molt anomenada ciutat de Montcarrà’, ‘Estudi en Lila’, ‘Joana E’ i ‘Crineres de foc’ formen part de la seva obra.

També destaca la seva vessant com a traductora on destaquen les traduccions al català d’autors com  Herman Melville, Virgina Woolf, Jules Verne Ana Gavalda i Mark Twain.

Fotografia: Web Omnium Cultural