L’escriptora i poetessa, Marta Pessarrodona, Premi Nacional de Cultura

© Manel Haro


L’escriptora Marta Pessarrodona rebrà el 2 d’abril al Palau de la Generalitat el Premi Nacional de Cultura 2011.  El jurat ha destacat la seva qualitat humana i intel·lectual que ha quedat plasmada en la seva poesia, narrativa i assajos. Marta Pessarodona va publicar l’any 2010: el poemari “Animals i plantes” i els assajos “França: gener 1939” i “L’exili violeta”.
A part de Marta Pessarrodona, els altres guardonats d’aquest any són el dissenyador Javier Mariscal, per l’exposició “Mariscal a la Pedrera”, una selecció de quaranta anys de carrera artística. L’Associació de Professionals de la Dansa a Catalunya (APdC) i en l’apartat de còmic, el Premi Nacional ha estat per a l’àlbum “Miguel Núñez: mil vidas más”, una biografia d’Alfons López, Pepe Gálvez i Joan Mundet.
També ha rebut el Premi Nacional de Cultura, la revista “Cavall Fort” per la tasca en la promoció del català entre infants i joves. D’altra banda, el trio Los Excéntricos ha rebut el Premi Nacional de Circ, el físic Jordi Font, Premi Nacional de Pensament i Cultura Científica.  Finalment el fotògraf Joan Fontcuberta Premi Nacional d’Arts Visuals.
El Premi Nacional de Cultura el lliura  des de fa dos anys el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (Conca), dependent de la Conselleria de Cultura de la Generalitat.

1 COMENTARI

Comments are closed.