Serà l’encarregat de donar el tret de sortida institucional al dia del llibre i la rosa a Barcelona i és el primer cop que el Pregó de Sant Jordi s’encarrega a un autor de l’àmbit de la literatura infantil.

Walliams és autor de llibres infantils i ha estat batejat com “el Roald Dahl del segle XXI”. Amb més de 56 milions d’exemplars venuts a tot el món i traduccions a 55 llengües, Walliams és un dels autors de literatura infantil més destacats amb títols com La increïble historia de… Los bocadillos de rata,  La abuela gánsterLos peores niños del mundo o Un elefante inoportuno. El pregó de Sant Jordi tindrà lloc el 22 d’abril a les 18.00 h a la Biblioteca García Márquez.

La Diada de Sant Jordi s’inicarà el 23 d ‘abril amb el tradicional Esmorzar de Sant Jordi al Palau de la Virreina on la traductora literària i audiovisual Marta Pera Cucurull, premi Ciutat de Barcelona 2023 per la traducció de l’anglès al català d’Orlando, de Virgina Woolf , serà l’encarregada d’oferir la salutació.

Com cada any, les Biblioteques de Barcelona celebraran la gran diada amb una sèrie de diàlegs que posen a conversar autors de diferents orígens i trajectòries. Els diàlegs tindran lloc entre el dilluns 15 i el dimarts 23 d’abril a diferents biblioteques de la ciutat (Jaume Fuster, García Márquez, Esquerra de l’Eixample-Agustí Centelles, Francesca Bonnemaison) amb la participació d’autors i autores com el Premi Pulitzer Hernán Díaz, Mircea Cărtărescu, Rodrigo Fresán, Jordi Puntí, Andrea Genovart, Carlota Gurt, Lucía Lijtmaer, Roser Vernet i Mar García Puig, dues de les autores guardonades amb els Premis Ciutat de Barcelona 2023, Sergi Pàmies o Greta García.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here