L’escriptor Alejandro Palomas agraeix als lectors el suport rebut un cop guanyat el V Premi L’illa dels Llibres

L’autor de la novel·la ‘Un fill’ guanyadora de l’edició 2015 del premi convocat per L’Illa dels Llibres s’adreça en una carta als lectors.

palomas 02

Amics lectors de l’Illa dels llibres,

Per mi és un plaer immens poder agrair-vos el premi que tot just acabo de rebre.
Creieu-me si us dic que té un valor molt especial, perquè és el primer que rebo de la meva gent, dels meus lectors, a obra publicada. Doble motiu, doncs, d’alegria.
Rebre l’estimació dels teus, quan  és de debò, de tot cor, anima i corpren. I emociona.
El premi dels lectors i lectores de l’Illa dels llibres és, en el meu cas, un premi a una novel·la arriscada, una aposta amb majúscules per part no només meva, sinó de tot un equip: l’equip de La Galera (de tots els que s’hi van implicar, des del primer a l’últim), l’equip de la agència de la Sandra Bruna i l’equip d’amics i amigues, bloguers i blogueres, seguidors i seguidores de les xarxes socials i també de periodistes, bibliotecaris i bibliotecàries i llibreters i llibreteres, que, des de bon començament, es van enamorar del Guille i d’aquesta historia tan màgica i tan especial.

Jo sóc el que faig, i el que faig és, en gran part, escriure.

Un fill és part de mi, una part molt important del que sóc, d’allò que no he pogut ser encara i d’allò que sempre he somiat ser. La vostra força, el vostre alè i tot el que em doneu a diari és el material que faig servir per escriure. És allò que em dóna vida percontinuar creant mons paral·lels, millors, realitats més benèvoles.

Gràcies per mirar-me amb aquests ulls tan plens del que és en Guille en estat pur.
Gràcies per ajudar-me a continuar somiant.

Alejandro Palomas

 

Aquest any 2015  la novel·la ‘Un fill’ d’ Alejandro Palomas ha guanyat el V Premi L’Illa dels Llibres que s’atorga per votació popular amb la idea d’escollir el llibre l’any. L’Illa dels Llibres selecciona cada estiu, 15 títols perquè els seus  lectors puguin votar i així lliurar  el Premi de L’illa dels llibres.

”Un fill” d’ Alejandro Palomas ha estat la novel·la més votada d’aquesta edició, amb 712  vots, seguide de ”La noia del tren” de Paula Hawkins amb 656 i ‘Un any i mig’ de Sílvia Soler amb  654  vots.

En aquesta edició s’han rebut  més de 7.000 vots.

L’acte de lliurament del Premi L’Illa dels  Llibres es realitzarà el dissabte 5 de setembre a les 13.00h a  l’avinguda de la Catedral de Barcelona coincidint amb la Setmana del Llibre en Català i comptarà amb la presència de l’autor, personalitats procedents del sector editorial i lectors de la web.
Des de l’any 2014 els guanyadors del premi reben també una escultura anomenada El Lector realitzada per l’artista Roser Oter.