Les novetats en català del mes de gener en format butxaca.

Aquest mes de gener ve farcit de novetats interessants en forat butxaca. Andreu Martin, Asa Larsson, Vinceç Pagès Jordà, Muriel Barbery,  Mari Jungstedt i Tom Sharpe són alguns dels escriptors que publiquen aquest mes en petit format.

L’editorial Ara llibres publicarà  “Amb ulls de nena”, el dietari que Encarnació Martorell va escriure en plena Guerra Civil, quan ella  era amb prou feines una adolescent. Durant setanta anys aquests escrits han restat ocults i inèdits fins que, al 2009, es va publicar.  Ara mini també publica Barcelona tràgica d’Andreu Martín, un retrat dels fets de la setmana tràgica novel·lats per un dels autors més destacats del gènere negre català i que dins del marc de la propera edició de BCN Negra,  rebrà el Premi Pepe Carvalho  de novel·la negra en reconeixement a la seva dilatada trajectòria.

L’editorial Labutxaca aquest més bé carregada de novetats en petit format.  Destaca l’edició de butxaca d’una de les novel·les més destacades del panorama literari català dels darrers anys;   ‘Els jugadors de whist’ de Vicenç Pagès Jordà.
Un clàssic com són els “Nou contes” de Salinger arriben en format butxaca sota la traducció de Quim Monzó. En el panorama d’autors catalans destaca Totes les bèsties de càrrega’, la novel·la que  Manuel de Pedrolo va publicar l’any  1967. També Labutxaca recupera Pere Marín de Toni Sala i  La gran rutina de Valentí Puig

Els seguidors de novel·la negra podran llegir dues autores sueques en petit format Sang vessada d’Assa Larsson i Ningú ho ha sentit de Mari Jungstedt, que   després de l’èxit de Ningú no ho ha vist labutxaca edita el segon llibre de la sèrie de l’inspector Anders Knutas.
Labutxaca recupera també  la primera novel·la  de Muriel Barbery sota el títol de ‘Rapsòdia gurmet’ que Ed 62 va publicar amb el títol d’Una llaminadura. La també francesa Anna Gavalda publica en petit format M’agradaria que algú m’esperés en algun lloc.
Yan Martel l’autor del bestseller Història de pi publicarà aquest mes de gener “Beatriu i Virgili”. Com avançament ara podem llegir en format butxaca el títol que va fer famós a Martel:  “Història de pi”
Tom Sharpe ha presentat el cinquè lliurament de les aventures de Wilt i aprofitant la publicació del nou llibre, Labutxaca ha editat Els grope l’anterior novel·la de l’autor anglès.