Les novetats del 2014 i les recomanacions de Sant Jordi encapçalen la llista dels articles més llegits el mes de març

L’illa dels llibres us ofereix els 10 articles més llegits del mes de març de 2014.

Novetats  Literàries del 2014

1-L’illa dels llibres ofereix la llista de les principals novetats en castellà i novel·la traduïda.  Les principals novetats  que es publicaran aquest any 2014.

els 23 del 23 sant jordi illa dels llibres2-Els 23 del 23. Les recomanacions de Sant Jordi de L’illa dels llibres.  Un nou any i nova llista amb les 23 novetats i recomanacions per aquest Sant Jordi.

3-Concurs El primer heroi de Martí Gironell. L’illa dels llibres ha sorteja tres exemplars de la nova novel·la de Martí Gironell.

4-Concurs Desig de xocolata de Care Santos. La novel·la guanyadora del Premi Ramon Llull, Desig de xocolata de Care Santos és la història de tres dones que viuen en tres èpoques diferents  i que els uneix una xocolatera de porcellana blanca des del moment en què es trenca fins a la seva fabricació.
Per aquest motiu Desig de xocolata ens trasllada en un primer moment a la Barcelona actual per anar viatjant en el temps fins arribar al segle XVIII fent un recorregut per la tradició xocolatera de la ciutat de Barcelona.
La novel·la ens ofereix com s’organitzava el gremi de xocolaters durant el segle XVII o la introducció de les màquines i enginys industrials per poder fabricar un producte de  més qualitat al segle XIX, als processos químics per elaborar sabors originals.

5-Un tastet de ‘La cuinera’ de Coia Valls.  L’illa dels llibres us ofereix els primers capítols de la nova novel·la de Coia Valls.

analfabeta46-Un tastet de ‘L’analfabeta que va salvar un pais’ de Jonas Jonasson. L’autor de ‘L’avi de 100 anys que es va escapar per la finestra’ publica nova novel·la on ens ofereix  un al·legat contra la hipocresia.
Jonas Jonasson  publica una nova divertida i esbojarrada novel·la protagonitzada per  la Nombeko, africana a Suècia que comença netejant letrines a Soweto i que gràcies al seu talent per les matemàtiques acaba convertint-se en física nuclear autodidacta i entrar en contacte amb el mateix rei i el primer ministre suecs.
Jonas Jonasson ja va ser fa dos anys la gran sorpresa del Sant Jordi convertint-se en l’escriptor més venut en català i castellà.

7-‘El primer heroi’ de Martí Gironell ens redescobreix el neolític.
El primer heroi (Ediciones B) és   la novel·la més ambiciosa que ha escrit Martí Gironell que segueix  novel·lant moments de la història catalana, després de la publicació de les novel·les  El pont dels jueus, La venjança del bandoler, L’arqueòleg’  i ‘L’últim abat’.  Ara, Gironell ha decidit canviar d’època històrica i editorial  i ho fa amb una novel·la  plena de detalls que ajuden al lector a submergir-se en la vida quotidiana d’un poblat del neolític del 5.000 aC.
Els personatges, segons comenta Gironell,  tenen moltes similituds amb nosaltres, perquè segurament compartien les mateixes pors i somnis, malgrat les notables diferències tecnològiques que  ens separen.

8-Les novetats en català del 2014.
Marta Rojals, Vicenç Pagès Jordà, Maria Carme Roca i Manuel Bauxauli entre les principals novetats literàries en català del 2014 El 2014 promet ser un bon any literari en català i les editorials  ja han presentat algunes de les seves propostes més  importants.

9-‘Un al mes no fa mal’, el Club de lectura de Llegir en català.
L’Associació Llegir en català que aplega a 10 editorials independents catalanes és qui organitza aquets club de lectura. El mes de setembre de 2013 en un acte celebrat a la Setmana del llibre en català les editorials van presentar el seu projecte que té com a objectiu principal aconseguir més visibilitat i presència en els mitjans de comunicació i llibreries. Les editorials que formen part d’aquesta aliança són: Editorial Alrevés, L’Avenç, LaBreu Edicions, Llibres del Delicte, El Gall Editor, Editorial Gregal, Meteora, Periscopi, Raig Verd editorial i Saldonar.
Ara, l’associació Llegir en català ha donat un pas més i organitzen un cop al mes, un Club de lectura a l’FNAC de l’Illa Diagonal l’últim dimarts de cada mes a les 19.30 hores.

10-Entrevista: Coia Valls ens desvetlla els secrets de ‘La cuinera’
Coia Valls illa dels llibresCoia Valls publica la quarta novel·la després de les novel·les La princesa de Jade,  El mercader (Premi dels Lectors de L’illa dels llibres 2012) i  Les Torres del cel.
Coia Valls ens desvetlla els secrets de La cuinera (Ediciones B) i també els ingredients que ha anat afegint a les pàgines d’una novel·la que arrenca l’any 1771, en el moment que Constança Clavé, de setze anys, que es veu oblidada a deixar la llunyana ciutat de Lima després de la mort del seu pare, un diplomàtic al servei del virrei Manuel de Amat, per iniciar un llarg periple fins a Barcelona i reunir-se amb els seus avis.
La cuinera  viatja amb la seva única herència: el quadern de receptes de qui va ser el seu primer mestre a la cort peruana, el xef Antoine Champel. A la ciutat,  la Constança somia convertir-se algun dia en una gran cuinera. Una novel·la de somnis amb un rerefons molt gastronòmic.