Les cinquanta ombres d’E. L. James, el fenomen editorial de l’estiu.

Les llistes dels llibres més venuts per aquest estiu estan encapçalades per la trilogia de l’escriptora E. L. James.

La combinació del gènere romàntic i eròtic ha fet que molts lectors hagin decidit finalment per la proposta de l’autora britànica.  La xifra global de vendes supera els 31 milions d’exemplars i els tres llibres de la seva trilogia encapçala la llista dels llibres més venuts en català i castellà.

Michael De Luca i Dana Brunetti, productors de la pel·lícula La red social, realitzaran l’adaptació de  la trilogia a la gran pantalla. Universal Pictures i Focus Features, van comprar els drets cinematogràfics per uns cinc milions de dòlars.

El motor de la història és la romàntica i sexual relació entre Anastàsia Steel, una estudiant universitària virginal i inexperta i Christian Grey un seductor empresari multimilionari de 27 anys aficionat a pràctiques sexuals sadomasoquistes de domini i submissió i que compta amb una passat fosc.

E L James ens proposa una història on costa de distingir qui és el dominat i el dominador en la relació. A més afegeix un punt de misteri en el personatge de Christian Grey que amaga una infància complicada que ha marcat el seu comportament i posteriors relacions.

La primera novel·la, 50 ombres d’en Grey va ser publicada en format digital l’any 2011 en una petita editorial australiana. Després publicaria la segona i tercera part;  Cinquanta ombres més fosques i Cinquanta ombres alliberades.