El manifest signat per més de 2.000 professionals del sector asseguren que no volen renunciar a cap servei ni activitat

Un grup de bibliotecàries han iniciat a les xarxes una campanya per visibilitzar les biblioteques i que es puguin realitzar totes les activitats amb total normalitat.

Afirmen que “estem cansades de la situació constant i repetida d’invisibilització que pateixen les biblioteques i les diferents unitats d’informació del país des dels inicis de la pandèmia. I no només parlem d’equipaments sinó també de les seves professionals i el valor públic, econòmic, social i cultural intrínsec als nostres serveis que van més enllà de la concepció clàssica del préstec de llibres”.  Amb aquests arguments volen “reivindicar i defensar el valor que tenim en tots els àmbits (educatiu, formatiu, comunitari, social, econòmic, etc.) i que ens han de tenir en compte com a equipaments culturals imprescindibles de la nostra societat.”

Es pregunten Com és possible que es puguin fer activitats culturals presencials en diferents àmbits però no a les biblioteques? O si es segur assistir a espectacles peròen canvi  no poden fer clubs de lectura.

També assenyalen que es pot anar a la llibreria a comprar llibres sense quarantenes o al súper a comprar productes embolicats amb plàstic o als comerços a comprar productes que potser són devolucions sense quarantenes però en vanvi les biblioteques ham de fer quarantena i desquarantena de tots els documents (tant els que venen de fora com els que es consulten a la biblioteca després de rentar-se les mans amb gel.

Les biblioteques, asseguren en el manifest,  són espais segurs que compleixen totes les mesures sanitàries i higièniques establertes pel PROCICAT, igual que tots els equipaments que es mantenen oberts.

Reclamem que es deixi exercir la seva professió de manera plena, sense renunciar a cap servei ni activitat presencial, tal com succeeix en d’altres equipaments culturals, sempre garantint estrictament els aforaments i totes les mesures de seguretat que siguin necessàries i que s’elimini la quarantena de documents, contradictòria, segons afirmen  amb els criteris que s’apliquen a les llibreries, tot revisant, si cal, el pla de represa del nostre sector per adaptar-lo a les evidències actuals de transmissió de la malaltia.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here