Després de “Barcelona suites” i “Nits d’estiu”, l’editorial catalana ofereix als seus lectors “Vora el mar”, un nou recull de contes.

Comença a ser una tradició la publicació del recull de contes per part de l’editorial Univers. Es traca del tercer llibre de relats publicat que ara dedica al mar.

“Vora al mar” presenta una molt bona alineació i uUna combinació d’autors veterans i noves veus narratives. Formen part del grup escollit Roc Casagran, Xavier Mas Craviotto, Stefanie Kremser, Jordi Lara, Empar Moliner, Jordi Nopca, Marta Orriols, Sergi Pàmies, Llucia Ramis, Carme Riera i Natàlia Romaní . Es tracta d’onze autors i autores que  narren les seves experiències amb el mar i també les relacions familiars.

Aquesta va ser una de les poques recomanacions i condicions que van rebre per part de l’editorial Ester Pujol.

Relats que ens parlen del mar, l’infinit blau, rerefons de tots els nostres dies. Un paisatge d’alegria o de tristesa, d’anhels i d’ambicions frustrades.

Contes que ens porten al mar d’Arenys i l’avi pescador, símbols de la infantesa i de la pèrdua de la innocència, del rebuig cap a la família i de l’anhel de retorn quan ja no hi ha temps o no hi ha res a dir. O al mar del Nord, un espectacle de marees i antics records de l’enigmàtic capità, un pare absent. I a l’Oceà Atlàntic, territori de la joventut. També, fins al Mediterrani, un bon lloc per trobar alguns amors.

Altres relats ens parlen del mar de Cadaqués i d’una conversa eternament ajornada; o d’un illot imaginat enmig d’una gran ciutat, refugi de nàufrags urbanites. També dels quadres que pintava el pare del protagonista, sempre mars, i que eren la seva vàlvula d’escapament per fer front a una vida solitària en un petit poble de pescadors.

Històries d’estius i de primeres amistats davant del mar, del blau postís d’una piscina coberta, d’unes vacances a Palamós l’any que Messi vol deixar el Barça. Records de sopars multitudinaris en família i filles per perdonar.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here