L’editorial Llibres del Delicte crea una nova col·lecció allunyada de la novel·la negra

La nova col·lecció  batejada amb el nom de DeLite neix a partir de la voluntat de Llibres del Delicte de publicar una sèrie d’obres interessants a les quals han tingut accés però que no poden ser catalogades dins el gènere negre.

deliteAmb la creació de la col·lecció DeLite, l’editorial afronta el repte d’ampliar el nombre de publicacions anuals i abastar diferents estils literaris en els seus llibres.

L’editor Marc Moreno  assegura a L’Illa dels Llibres que la col·lecció ”neix per anar un pas més enllà en el compromís de Llibres del Delicte amb la literatura en català i amb la cultura catalana, perquè ens volem obrir a nous gèneres i accedir a tot tipus de lectors ara que veiem que els nostres llibres tenen bona rebuda i que els lectors que tenim ens engresquen a continuar fent bé la feina i a créixer”.

Especialitzada en gènere negre l’editorial Llibres del Delicte vol ampliar ara el catàleg amb nous gèneres perquè ”a l’editorial rebem moltes propostes de novel·les que no podem catalogar de negres però que ens agraden i que voldríem publicar per la seva qualitat i perquè pensem que aportem alguna cosa diferent a la literatura en català. Com que volem mantenir el compromís amb el lector pel que fa al gènere negre no podíem incloure aquestes novel·les en la col·lecció negra, així que vam pensar en anar un pas més enllà amb la nova col·lecció”.
Sobre la temàtica de les obres que publicarn en la nova col·lecció DeLite, l’editor destaca que ”seran novel·les d’autors catalans, escrites originalment en català i que suposin una nova aportació a la literatura del país. No volem repetir fòrmules que ja s’han publicat ni fer llibres repetits. Seran obres de qualsevol gènere, amb un toc més literari i amb qualitat i veu pròpia”


El primer llibre de la col·lecció DeLite és l’obra guanyadora del 25è premi Josep Saperas atorgat per Omnium, Camins sense retorn de Josep Masanés. Es tracta d’una història que combina la novel·la històrica i el gènere d’aventures, amb una forta aposta per la supervivència i l’amor fraternal a la família.

El segon llibre serà Soldadets de plom de l’olotí Josep Torrent, que es publicarà a principis de febrer. L’obra relata l’infern que viu una jove sense estudis ni treball que s’allista a l’exèrcit buscant un sou i és enviada quatre mesos a l’Afganistan. La tornada a casa després de la traumàtica experiència es converteix en un malson pitjor que el viscut a la guerra.