L’editorial La Galera celebra els seus primers 50 anys.

Tot un referent durant cinc dècades l’editorial dedicada principalment a la literatura infantil i juvenil afronta amb optimisme el nou mercat editorial.


Durant tot l’any 2013 es realitzaran activitats per celebrar  que inclou edicions especials, activitats d’aniversari per Sant Jordi, Món Llibre o la Setmana del Llibre en Català, una exposició i  un vídeo documental entre altres projectes sorpreses.
Fundada l’any 1963, La Galera  ha sabut reinventant-se i adaptar-se als canvis literaris i socials. Des de l’any 2009 amb un nou canvi en la seva direcció la Galera ha exeperimentat un creixement  del 70%.

Durant 50 anys  ha publicat un total de 5.000 títols, i ha creat 150 col·leccions  on destaquen  els autors Josep Vallverdú, Sebastià Sorribas, Josep Albanell, Joaquim Carbó, Pilarín Bayés, Ignasi Blanch, Arnal Ballester, Picanyol, Emili Teixidor, Gabriel Janer Manila, Carles Sala i Jordi Sierra i Fabra són alguns dels autors destacats del catàleg.

La Galera ha rebut importants premis com el Premi Nacional del Llibre, el Premi Crítica Serra d’Or i la Creu de Sant Jordi, per la seva tasca de difusió de la literatura entre els joves.

L’actual directora editorial Iolanda Batallé destaca  que La Galera, des de fa 50 anys, és pionera, innova, crea i manté un equilibri entre qualitat i comercialitat. Defensa el país i la cultura fent moltíssima producció pròpia”.
Batallé es marca nous reptes de cara al futur  ‘’Hem crescut molt, tant a Catalunya com a Espanya. El repte ara és seguir-ho fent, arribar a nous canals, obrirmercats i ser més forts a nivell internacional”.

Des de l’any 2009 s’han creat cinc segells nous (Bridge, Kimera, Lluna Roja, Novel·la Grà.ca i Galera Jove) amb un especial interès en la producció pròpia. Ha aconseguit èxits editorials com He jugat amb els llops, de Gabriel Janer Manila; Retrum, de Francesc Miralles; La porta dels tres panys, de Sònia Fernández Vidal; La gramàtica de l’amor, de Rocío Carmona; la col·lecció de tradicions d’Anna Canyelles i Roser Calafell, i la sèrie de novel·la gràfica Jo, Elvis Ribodi.

Més novetats i noves col·leccions per  aquest any.
Per aquest 2013  comptarà amb destacades novetats El diari d’H  de l’escriptora  Hypatia Pétriz,  Jordi Sierra i Fabra amb L’extraordinari enginy parlant del Professor Palermo.
Una nova col·lecció infantil de la mà de l’actriu Àngels Bassas i de l’il·lustrador Pedro Rodríguez, Els contes d’en Patatu,  Que l’amor ens salvi de la vida, de David Escamilla, els llibres infantils de Jo Nesbo, la sèrie El doctor Proctor i les pòlvores
Per la tardor hi ha previst publicar A la tardor  el llibre de l’alpinista catalana Araceli Segarra Ni tant alt ni tant difícil, la col·lecció de misteri i aventures de Ricard Ruiz i Àlex Hinojo

1 COMENTARI

Comments are closed.