L’Associació d’Editors en Llengua Catalana es queixa de la manca de suport institucional

Albert Pelach, president de l’entitat lamenta en un comunicat la caiguda en els darrers anys d’un 40% les ajudes del Govern de la Generalitat.

Albert Pelach

L’Associació d’Editors en Llengua Catalana reclamen millors eines per assegurar una oferta de qualitat i diversa, per exemple per poder mantenir i potenciar la publicació d’obres traduïdes.

Asseguren el el comuncat que crida l’atenció que l’any de celebració del centenari de les biblioteques, el pressupost de compres de llibres d’aquestes estigui al nivell més baix dels darrers anys i es qüestioni l’actual sistema d’adquisició pública.

L’AELLC va celebrar dijous 5 de març la seva Assemblea General Anual, en un ambient de gran preocupació per unes xifres de mercat a la baixa i per les retallades dels diners disponibles per a les polítiques de suport al llibre en català.

Albert Pèlach ha volgut remarcar: “El sector és molt dinàmic i actiu, es creen noves editorials, també en desapareixen algunes, sorgeixen nous autors, es venen cada cop més drets d’autors catalans a l’estranger, la digitalització avança, etc., però alhora manca potència econòmica. Només que injectem una mica de recursos al sistema, aquest respondrà amb escreix”.

L’Associació d’Editors en Llengua Catalana, composta per un centenar d’editorials, majoritàriament mitjanes i petites empreses, ha manifestat una gran preocupació per les dificultats en consolidar-se i per la precarietat econòmica del sector.