Diversos actes serviran per donar a conèixer la seva extensa i variada obra.

El ‘Simposi Teresa Pàmies, Política, Memòria i Literatura’ a l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), un espectacle teatral a partir de l’obra “Testament a Praga” i exposicions sobre la seva obra i biografia centren les activitats dedicades a l’escriptora catalana en motiu del centenari del seu naixement

L’Any Pàmies recorrerà pel seu feminisme, compromís social i polític, la seva obra literària, la vellesa i la mort de la mà de la la comissarià Montse Barderí

Nascuda a Balaguer (Lleida) el 1919  va destacar pel seu activisme polític. Va publicar novel·les, reportatges i  dietaris. L’any 1984 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, la Medalla d’Or al mèrit artístic de l’Ajuntament de Barcelona l’any 2000, i el Premi d’Honor dels Lletres Catalanes l’any 2001.

La seva literatura ha estat marcada per un to autobiogràfic i les seves experiències viscudes durant l’exili, de l’any 1939 fins al 1971, que la va portar a viure a França, Cuba, la República Dominicana,  Txecoslovàquia i Mèxic.

Entre les seves obres destaquen’Testament a Praga’,   ‘Quan érem capitans’ (1974), ‘Va ploure tot el dia’ (1974) , ‘Quan n’érem refugiats’ (1975), ‘Dóna de pres’ (1975),  Gent del meu exili’ (1975),’Records de la guerra i de l’exili’ (1976), ‘Jardí enfonsat’ (1992),  ‘Una española llamada Dolores Ibáurri’ (1977), biografia de La Passionària.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here