La reedició coincideix amb el 15è aniversari de la publicació.

L’any 2008 Joan Miquel Oliver s’estrenava com a novel·lista amb El misteri de l’amor. Quinze anys més tard, L’Altra editorial publica la reedició amb una edició revisada a fons, una coberta diferent i amb un nou pròleg.

Joan Miquel Oliver assenyala ‹”Quan vaig publicar El misteri de l’amor l’any 2008 va cridar l’atenció pel seu format, pel seu estil, com si això fos important, o com si hagués estat la meva intenció trencar no sé quin motlle. Això no es fa així. Un té la necessitat d’explicar coses i les explica de la millor manera que sap, d’acord amb la naturalesa d’allò que s’explica. Sempre dic que la poesia no és una altra manera de dir les mateixes coses, la poesia parla d’unes altres coses, m’atreviria a dir, de  la mateixa manera  de sempre”.

Des de l’editorial recorden que  El misteri de l’amor “és una novel·la divertidíssima, celebratòriament sexual i alegrement impertinent on s’explica, ras i curt, la història d’una vulva”  El misteri de l’amor segons fonts de l’editorial està protagonitzada per Toni Amengual, alter ego de l’autor, ens guia pels meandres mentals d’una trama plena de sorpreses, que es va relligant amb soliloquis surreals i episodis hilarants, com ara un filòsof que va per les cases i pensa a domicili, un e

scultor que desafia l’ordre de la Creació esculpint una vulva gegant, una parella que viatja al futur per conquerir el seu destí o una palmera escapçada en un oasi amb una piscina en forma de ronyó. La incorrecció i l’alegria, l’erotisme i la tendresa, la crueltat i el cinisme es combinen en aquesta novel·la emocionant que desemboca, gràcies a un zoom final vertiginós, en un desenllaç alliberador i sorprenent.

La novel·la va ser escrita “en un ordinador portàtil que m’enduia a les gires d’Antonia Font, hi ha trossos escrits en hotels de Barcelona, a Menora, a Brusel·les, a Formentera, a la piscina d’un hotel d’aeroport que surt cap al final del llibre, o assegut a Bratislava mentre s’enregistrava l’orquestra dels Coser y Cantar”. Confessa  que “escriure d’aquesta manera és fabulós, tenc un record boníssim d’aquella experiència”, recorda l’autor.
Joan Miquel Oliver al pròleg justifica la reedició “l llibre val prop de dos-cent euros de segona mà, és a dir, està exhaurit i la gent el vol llegir”.

L’Altra editorial ja havia publicat Setembre, octubre i novembre (L’Altra, 2014) i Alexandra Schneider und ihr Casiotone (L’Altra, 2018).

A partir dek 24 miag a la venda.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here