L'illa dels llibres

L’Ajuntament de Calonge busca llibreters i convertir-se en la primera booktown de Catalunya

El consistori ofereix 10.000 euros i importants subvencions i ajudes fiscals a 7 emprenedors que vulguin obrir una llibreria al casc antic del poble


Amb l’objectiu de revitalitzar el poble per reconèixer-lo com a vila cultural generadora de creativitat, coneixement i transformació, el consistori ha posat en marxa una campanya per aconseguir set llibreters i llibreteres.

L’Ajuntament de Calonge ofereix 10.000 euros i importants subvencions i ajudes fiscals a 7 emprenedors que vulguin obrir una llibreria al casc antic del poble. Els locals seran cedits sota un en règim de lloguer assequible on ubicar-hi les llibreries.
L’objectiu és convertir Calonge en la primera Vila del Llibre (booktown) permanent de Catalunya, una iniciativa que respon a l’aposta estratègica del consistori per revitalitzar la vida socioeconòmica i cultural del municipi.

El projecte segons destaca l’Ajuntament de Calonge, inclou suport a la digitalització, suport en formació per desenvolupar habilitats empresarials i de gestió o contacte directe amb el servei d’ocupació de Calonge, així com presència en agenda cultural de la vila o participació gratuïta als mercats i festes del municipi.

• Ajuts de fins a 10.000 € per subvencionar l’adquisició d’elements de mobiliari, decoració, maquinària i tot l’equipament necessari per a l’inici de l’activitat.

• Ajuts de fins a 6.000 € per a la contractació de personal

• Subvencions de fins al 50% i amb un màxim de 60.000 € per a la rehabilitació d’immobles vinculats a noves activitats econòmiques al nucli antic de Calonge.

• Bonificació de fins a un 90% a la taxa de la llicència d’activitats.

CONVERTIR-SE EN EL PRIMER BOOKTOWN DE CATALUNYA

Amb la iniciativa “Calonge, poble de llibres” vol convertir-se en una booktown; un poble on el llibre i la cultura formen part del dia a dia de la població, com ja han fet altres poblacions del Regne Unit, França o Noruega.

Per destacar el caràcter internacional del projecte, el consistori recorda que el municipi empordanès té una població d’11.614 habitants, arribant a les 100.000 persones a l’estiu, i hi conviuen fins a 75 nacionalitats. Asseguren que a l’estiu Calonge, compta amb un públic lector potencial d’un milió de persones en un radi de 30 minuts en cotxe i amb 200.000 lectors estrangers que llegeixen en les seves llengües originals.

Exit mobile version