La tieta Mame de Patrick Dennis.

La tieta Mame
Patrick Dennis
Quadrens crema /Acantilado
384 pàgines.

L’editorial Quaderns Crema i Acantildado publiquen La tieta mame de Patrick Dennis. Una història ben divertida que va ser publicada l’any 1955 als Estats Units.
Des de la seva publicació va convertir-se en tot un èxit arribant a la xifra dels més de dos milions d’exemplars venuts i situar-se durant 112 setmanes en la llista dels deu llibres més venuts del New York Times. Abans de la seva publicació va ser rebutjada per dinou editors i l’edició americana és va publicar amb el pseudònim d’Edward Everett Tanner II, abans de publicar-se l’any 1955. Patrick Dennis compta amb un rècord força curiós al ser el primer escriptor que l’any 1956 va col•locar a la llista dels més venuts, tres títols, signats amb tres pseudònims diferents: La tieta Mame, The Loving Couple: His (and Her) i Guestward, Ho!
El protagonista de La tieta Mame és un nen de deu anys es queda orfe a l’Amèrica del 1920 i és posat sota la potestat de la seva tieta Mame, una dona excèntrica, obsessionada, capritxosa i seductora.
La Knickerbocker Trust Company és la responsable dels diners en efectiu i els valors fins que en Patrick no sigui major d’edat. En Patrick ha de rebre una educació conservadora i dins del protestantisme, però  la seva tieta que té pensat altres maneres d’educar-lo i uns altres valors. Esbojarrada, divertida, La tieta Mame atraparà al lector amb una història plena de festes, amors i aventures que malgrat haver-se escrit fa molts anys, encara conserva el seu atractiu.