La 39a edició se celebrarà a Barcelona del 10 al 19 de setembre amb més de 250 activitats i la presència  de 227 expositors.

Per segon any, la Setmana se celebrarà al Moll de la Fusta, un espai que garanteix les mesures de seguretat que marquen les autoritats sanitàries arran de la pandèmia de la Covid-19. La Setmana disposarà de: 4 controls d’aforament; Gel hidroalcohòlic, mascaretes i guants a disposició dels expositors, treballadors i visitants. L’aforament màxim serà de 980 persones.

La Setmana celebra la 39a edició en el format habitual de 10 dies i recupera els tres escenaris habituals on es programen 250 activitats, 60 de les quals pel públic familiar i el lliurament de l’11è Premi L’Illa dels Llibres previst pel l’11 de setembre.

Durant la setmana es presentaran al voltant d’unes 270 novetats editorials i en els tres escenaris acolliran tota mena d’activitats: presentacions, diàlegs, converses, lliuraments de premis, signatures, recitals i concerts. Una extensa programació on hi participaran un gran nombre d’autors catalans i també del panorama internacional com Douglas Stuart, premi Booker 2020 i Katharina Volkmer, l’autora de “La cita”.

Per tal de difondre els nombrosos espais de la Barcelona literària, La Setmana organitza 19 itineraris literaris a proposta dels expositors per redescobrir la ciutat a través dels seus llibres i escriptors. També s’ha organitzat 9 itineraris literaris que es realitzaran fora de vila: Terra Alta, Tarragonès, Garraf, Vall d’Aran, Bages, Vallès Occidental i Baix Empordà. Aquests 9 itineraris es faran amb col·laboració amb Òmnium Cultural.

Per cinquè any, l’Institut Ramon Llull tindrà una presència molt destacada a La Setmana. ja que organitza el Making Catalan Literature Travel For International Publishers and Agents, la missió editorial que internacionalitza la literatura catalana i tornarà a tenir un espai de venda de llibres de literatura catalana traduïts a altres llengües.

La Setmana va néixer l’any 1983 amb l’objectiu de promocionar el llibre en català i convertir-se en un punt de trobada entre lectors, editorials i llibreries. El comitè organitzador, a més d’Editors.cat, està format pel Gremi d’Editors de Catalunya, l’APPEC, el Gremi de Llibreters de Catalunya, el Gremi de Distribuïdors de Publicacions de Catalunya, Biblioteques de Barcelona i l’Institut Ramon Llull.

Compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona, Diputació de Barcelona i del Ministerio de Cultura.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here